Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2019. Június 06. 18:50, csütörtök | PR

Így készülnek a legfinomabb salátaöntetek

Így készülnek a legfinomabb salátaöntetek

Jégsaláta, fejes saláta, ruccola, fodros lollo, endívia, római saláta…mind mind arra csábít, hogy isteni könnyed salátát készítsünk belőlük. Friss idény zöldségekkel keverve percek alatt kész a friss, színes saláta.

A nyár egyértelműen a könnyű, ízletes saláták időszaka. Az összetevők számtalan variációt kínálnak, egyedül a salátaöntet szokott kisebb fejtörést okozni.

Kétségtelen, hogy a friss saláta a hozzá passzoló öntettel lesz kerek egész. Legyen ecetes, kefires vagy olajos?

Egyik legfontosabb szempont, a savanyú íz (almaecet, fehérborecet, balzsamecet) és a fűszerek megfelelő aránya. Természetesen a hozzávalók minősége is sokat tud dobni egy salátán, egyszer-egyszer érdemes beruházni egy drágább olajra vagy ecetre, egyszerre úgyis csak kevés kell belőle.

A salátába inkább a friss zöldfűszerek valók, mert aromásabbak a szárítottaknál. Ám nem árt óvatosan bánni velük. A nagyon intenzív ízűeket nem érdemes kombinálni, mert túl harsány ízt kapunk.

A friss, főleg a leveles salátákhoz híg dresszingeket, a laktató (hússal, burgonyával, tésztával gazdagított) salátákhoz sűrűbb önteteket, például majonézt érdemes készíteni.

Kreatív salátaöntet receptek között szemezgetve íme néhány egyszerű és finom saláta dresszing:

Klasszikus vinaigrette
4 evőkanál fehérborecetet összekeverünk ½ teáskanál mustárral, 6 evőkanál olívaolajjal, egy csipetnyi sóval, borssal és cukorral. Ha kész, beleforgatunk 1 kis fej, vékonyra karikázott vöröshagymát.

Mediterrán vinaigrette
1 evőkanál balzsamecetet összekeverünk 3 evőkanál citromlével, csipetnyi sóval, borssal és cukorral, majd apránként belekeverünk 6 evőkanál olívaolajat. Petrezselyemzöld és bazsalikom leveleit lecsipkedjük, és ¼ csokor metélőhagymával együtt felaprítjuk. A zöld fűszereket a vinaigrette mártásba keverjük, és legalább 10 percig állni hagyjuk.

Mézes-mustáros öntet
1 evőkanál francia magos mustárhoz keverünk 1 evőkanál mézet vagy juharszirupot, 1 evőkanál balzsamecetet és 3 evőkanál olíva olajat. Sóval borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával fűszerezzük.


Krémes balzsamecetes dresszing
3 evőkanál balzsamecethez 6 evőkanál olíva olajat keverünk, majd hozzáadunk egy evőkanál agavé vagy juharszirupot. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük.



Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.