Hírek
2019. Június 06. 18:50, csütörtök | PR
Így készülnek a legfinomabb salátaöntetek
Jégsaláta, fejes saláta, ruccola, fodros lollo, endívia, római saláta…mind mind arra csábít, hogy isteni könnyed salátát készítsünk belőlük. Friss idény zöldségekkel keverve percek alatt kész a friss, színes saláta.
A nyár egyértelműen a könnyű, ízletes saláták időszaka. Az összetevők számtalan variációt kínálnak, egyedül a salátaöntet szokott kisebb fejtörést okozni.
Kétségtelen, hogy a friss saláta a hozzá passzoló öntettel lesz kerek egész. Legyen ecetes, kefires vagy olajos?
Egyik legfontosabb szempont, a savanyú íz (almaecet, fehérborecet, balzsamecet) és a fűszerek megfelelő aránya. Természetesen a hozzávalók minősége is sokat tud dobni egy salátán, egyszer-egyszer érdemes beruházni egy drágább olajra vagy ecetre, egyszerre úgyis csak kevés kell belőle.
A salátába inkább a friss zöldfűszerek valók, mert aromásabbak a szárítottaknál. Ám nem árt óvatosan bánni velük. A nagyon intenzív ízűeket nem érdemes kombinálni, mert túl harsány ízt kapunk.

A friss, főleg a leveles salátákhoz híg dresszingeket, a laktató (hússal, burgonyával, tésztával gazdagított) salátákhoz sűrűbb önteteket, például majonézt érdemes készíteni.
Kreatív salátaöntet receptek között szemezgetve íme néhány egyszerű és finom saláta dresszing:
Klasszikus vinaigrette
4 evőkanál fehérborecetet összekeverünk ½ teáskanál mustárral, 6 evőkanál olívaolajjal, egy csipetnyi sóval, borssal és cukorral. Ha kész, beleforgatunk 1 kis fej, vékonyra karikázott vöröshagymát.
Mediterrán vinaigrette
1 evőkanál balzsamecetet összekeverünk 3 evőkanál citromlével, csipetnyi sóval, borssal és cukorral, majd apránként belekeverünk 6 evőkanál olívaolajat. Petrezselyemzöld és bazsalikom leveleit lecsipkedjük, és ¼ csokor metélőhagymával együtt felaprítjuk. A zöld fűszereket a vinaigrette mártásba keverjük, és legalább 10 percig állni hagyjuk.
Mézes-mustáros öntet
1 evőkanál francia magos mustárhoz keverünk 1 evőkanál mézet vagy juharszirupot, 1 evőkanál balzsamecetet és 3 evőkanál olíva olajat. Sóval borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Krémes balzsamecetes dresszing
3 evőkanál balzsamecethez 6 evőkanál olíva olajat keverünk, majd hozzáadunk egy evőkanál agavé vagy juharszirupot. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 05. 08:49, péntek | PR
Miért rajongunk még mindig a pilóta szemüvegért?
A divat világa állandó mozgásban van, trendek jönnek és mennek. Néhány darab azonban dacol az idővel, megőrzi népszerűségét, sőt, kulturális ikonná válik.
2025. December 02. 19:24, kedd | PR
Új app jutalmazza a tudatos vezetést: itt a Drivello
Az új mobilalkalmazás teljesen új szintre emeli a tudatos vezetést. A Drivello a legmodernebb technológiát használja, hogy a sofőrök valós idejű visszajelzést kapjanak vezetési stílusukról
2025. November 25. 09:53, kedd | PR
Fenntarthatóság: enyhülő uniós elvárások, átrendeződő vállalati fókusz
K&H fenntarthatósági index: csak a társadalmi felelősségvállalás nőtt
2025. November 17. 15:39, hétfő | PR
Leslie Mandoki volt a 24. Hifi Show díszvendége
a zene, a kultúra és a béke nagykövete ismét Budapesten.
