Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 10. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK

A látványtervekről molinók kerültek ki a Simor utcai palánkra.

A városi piac látványterveinek nagyméretű változatai és régi esztergomi képek láthatók a Simor János utca palánknál, ahol a városi piacot építik majd jövőre.

Nemrég fogadta el a képviselő-testület az új piac működtetési koncepciójáról szóló tanulmányt, amely részletesen, több konstrukciót bemutatva tartalmazza az új piac üzemeltetési terveit.

A tanulmány több lehetőséget is tartalmaz, amelyek szerint a piac működhet tovább a hivatal kezelésében vagy egy önkormányzati cég üzemeltetésében, esetleg egy külsős piaci szereplőnek bérbe adva. A tanulmány döntéselőkészítő és megalapozó céllal készült, ezáltal elősegíti a legcélszerűbb koncepció kiválasztását.

Legfontosabb célként azt határozta meg a városvezetés, hogy az új modern piac vonzó legyen mind az eladók, mind a vevők számára.

A tervek alapján az új piac 23 zárt üzlethelyiséget (húsos, zöldség-gyümölcsös, savanyúságos, ruhás, vegyes, édességes üzletek, vendéglátási funkciók), továbbá 58 őstermelői asztalt is magában foglal.

Kattintva nagyíthatók!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT