Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2019. Október 10. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK

A látványtervekről molinók kerültek ki a Simor utcai palánkra.

A városi piac látványterveinek nagyméretű változatai és régi esztergomi képek láthatók a Simor János utca palánknál, ahol a városi piacot építik majd jövőre.

Nemrég fogadta el a képviselő-testület az új piac működtetési koncepciójáról szóló tanulmányt, amely részletesen, több konstrukciót bemutatva tartalmazza az új piac üzemeltetési terveit.

A tanulmány több lehetőséget is tartalmaz, amelyek szerint a piac működhet tovább a hivatal kezelésében vagy egy önkormányzati cég üzemeltetésében, esetleg egy külsős piaci szereplőnek bérbe adva. A tanulmány döntéselőkészítő és megalapozó céllal készült, ezáltal elősegíti a legcélszerűbb koncepció kiválasztását.

Legfontosabb célként azt határozta meg a városvezetés, hogy az új modern piac vonzó legyen mind az eladók, mind a vevők számára.

A tervek alapján az új piac 23 zárt üzlethelyiséget (húsos, zöldség-gyümölcsös, savanyúságos, ruhás, vegyes, édességes üzletek, vendéglátási funkciók), továbbá 58 őstermelői asztalt is magában foglal.

Kattintva nagyíthatók!Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 17:30, szombat | Helyi

Elhunyt egy 66 éves esztergomi asszony

A megyei népegészségügy tájékoztatója szerint a betegfelvételkor végzett koronavírus-tesztje negatív lett.

2020. Március 28. 13:36, szombat | Helyi

Csak lázmérés után lehet bemenni a kórházba hétfőtől

További szigorítások lépnek életbe, a főbejárat helyett csak a sürgősségi osztály felől lehet bejutni az intézménybe, de csak az ideiglenesen felállított sátorban történő testhőmérséklet mérést követően.

2020. Március 28. 09:19, szombat | Helyi

Kezdődik a régóta lezárt Macskalépcső felújítása

Bár a koronavírus-járvány erősen befolyásolja a mindennapjainkat, a városért végzett munka nem áll meg a közterületeinken sem – fejtette ki Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

2020. Március 28. 09:11, szombat | Helyi

Újabb rekordgyorshajtót mértek be a rendőrök megyénkben

A megengedett 50 helyett 136-tal száguldott, bemérték a rendőrök.