Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 07. 09:25, hétfő | PR

Így találj állást Esztergomban gyorsan

Így találj állást Esztergomban gyorsan

Esztergom egyike volt a rendszerváltás nagy veszteseinek, ám azóta számtalan olyan lehetőség nyílt meg a városban és környékén, ahol remek lehetőségek várnak. Mutatjuk, hogyan keress sikeresen állást Esztergomban!

Esztergom alig 45 kilométer távolságban van Budapesttől, a vonatközlekedés pedig kiváló, ezért igen magas a reggeli ingázók száma. Annak sem kell azonban elkeserednie, aki inkább a környéken keresne munkát, mert állást találni Esztergomban sem lehetetlen. Bemutatjuk a három legnagyobb területet, ahol könnyedén állást találhatsz végzettségtől és tapasztalati szinttől függetlenül.

Esztergomi ipari telep lehetőségei

A város délkeleti határán található ipari parkban létesült elsőként a Suzuki gyár közel harminc évvel ezelőtt és azóta folyamatosan és töretlenül ad munkát nem csupán a városban élőknek, hanem a környékből ide ingázók számára is. A termelés volumenét mi sem bizonyítja jobban, mint a jubileumi évfordulóra eladott 3,5 millió autó.

A Suzuki gyárhoz kapcsolódóan számtalan kisebb-nagyobb vállalkozás létesült Esztergomban és környékén, amik az autógyár beszállítói. Nem csupán fizikai munkát adnak azonban, hiszen a termeléshez kapcsolódóan sok adminisztratív jellegű feladat is felmerül.

Az ipartelepen emellett több, más profilú gyártó és összeszerelő cég is otthonra talált, ahol gépész, műszerész végzettséggel keresnek elsősorban munkavállalókat.

Kiskereskedelemi munkahelyek

Esztergom területén több multinacionális élelmiszerlánc boltja található meg, emellett lakberendezési, ruházati és barkács áruházak is találhatóak a város közvetlen területén, így nem csoda, hogy Esztergomban a kiskereskedelem is számtalan állást kínál mind gyakorlattal rendelkező munkavállalóknak, mind pedig pályakezdők számára. Ezekben az áruházakban remek lehetőség nyílik a kereskedelmi iskolákban tanuló diákoknak szakmai gyakorlatok teljesítésére is.

Turizmus és vendéglátás szektor

A város remek adottságait kihasználva virágzik a turizmus, idegenforgalom és vendéglátás, ezért ebben a szektorban is könnyű állást találni Esztergomban. A munkák szezonális jellegét tekintve bizonyos állások csak a nyári időszakban vannak, ennek ellenére ez a terület is sok munkavállalót vár.

Ez csupán három olyan terület, ahol viszonylag könnyen és gyorsan állást lehet találni Esztergomban, de sorolhatnánk még a városban működő KKV-kat és oktatási intézményeket is. Ugyanakkor ne feledd, hogy egy ütős, naprakész önéletrajz és egy releváns motivációs levél nagyban hozzásegít, hogy megragadd a munkaadók figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.