Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Augusztus 19. 14:59, szerda | Helyi
Forrás: volanbusz.hu

Így változik holnaptól a buszközlekedés a városban

Így változik holnaptól a buszközlekedés a városban

A helyi és távolsági járatokat egyaránt érintik az intermodális csomópont miatti változások.

Augusztus 20-tól az alábbi részletes menetrendi változások lépnek életbe:

Dorog, Esztergom

A Simor János utcai Autóbusz-állomás megszűnik, helyette a regionális járatok nagy része a Vasútállomástól indul, vagy oda érkezik, ahonnan átszállással lehet bejutni a belvárosba.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába. Az autóbuszok Dorog, Tát illetve Pilisszentlélek felől, az Arany János utca vagy a Kórház érintésével a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig, a Földműves utcáig vagy a Vaskapuhoz közlekednek. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Hétvégén is közlekedik a Dorog belső területeit feltáró elővárosi jellegű (8519-es) buszjárat.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.

Az Esztergom és Párkány, vasútállomás [Štúrovo, Železničná stanica] között közlekedő 223-as nemzetközi buszjárat Esztergomban is csatlakozik a vasúthoz.

Piliscsév, Leányvár, Kesztölc

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben, több járat érinti Leányvár fordulót.

Rendszeres közlekedést indítanak Piliscsév – Leányvár – Kesztölc – Esztergom Bánomi lakótelep útvonalon, ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Piliscsév irányába munkanapokon délután Leányváron is biztosított az átszállás azon vonatokról, melyek Piliscséven nem állnak meg.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.

Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Csolnok, Sárisáp, Annavölgy, Ebszőnybánya, Tokod

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, a Bánomi lakótelepig illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Több körjárat indul Esztergom – Dorog – Csolnok – Dág – Sárisáp – Annavölgy – Tokod – Dorog – Esztergom útvonalon, és több járat érinti Annavölgy, Fő tér megállót is. A körjáratok jellemzően Esztergom, Kórház és a Dobogókői út érintésével közlekednek.

A napi néhány budapesti közvetlen buszjárat helyett rendszeres vasúti csatlakozást biztosítanak Piliscsabán illetve Pilisvörösváron a környező településekről (Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Sárisáp, Csolnok, Annavölgy).

Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig vagy a Vaskapuhoz. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

A 11-es főúton Tát irányába közlekedő gyorsjáratok Esztergom, Dobozi utcától indulnak, ezzel is elősegítve az iskolába járást.

Expressz járat indul Tatabányáról Esztergomba, mely Nyergesújfalu után csak Esztergomban áll meg.

Változik a 815-ös járatok menetrendje is, így a jövőben mindegyik 815-ös Süttőig közlekedik vagy onnan indul.

Nagysáp, Epöl, Bajna

Változik a Tatabánya – (Epöl) – Bajna – Nagysáp – Esztergom vonalon is a menetrend, ahol egyenletesebben és Dorogon munkanapokon a vonatokhoz is gyakrabban csatlakozó járatok indulnak.

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Pilismarót

Kismértékben változik a menetrend, a 880-as járatok is Esztergom vasútállomásig közlekednek.

Egyéb térségi változások

A menetrendváltással összefüggésben Tatabánya, Tata, Oroszlány, Komárom és Zsámbék környékén további kisebb módosítások lépnek életbe.

Díjszabási információk:
A bármely Annavölgy, Tokod, Ebszőnybánya, Sárisáp, Csolnok, Dág, Máriahalom, Úny, Tinnye települések és Piliscsaba között kiadott autóbusz-bérletet a Pilisvörösvárról induló vagy oda érkező 798, 799, 8494, 8516, 8520-as viszonylatú járatokon elfogadják Pilisvörösvár és Piliscsaba között is.

A Piliscsév megállóhelytől, illetve megállóhelyig megváltott vasúti bérleteket elfogadják Leányvár vá. és Piliscsév bármely megállója között az autóbuszokon.

Bármely Esztergom Arany János utcáig/tól vagy Esztergom, Kórházig/tól kiadott más környéki települési végpontú autóbuszbérletet elfogadják Esztergom belterületén a helyközi buszjáratokon bármely megállók között.

A menetrendekről itt tud tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT