Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Augusztus 17. 18:46, hétfő | Helyi

Ilyen volt az idei Szent Anna hittantábor Esztergomban

Ilyen volt az idei Szent Anna hittantábor Esztergomban

A koronavírus-járvány ellenére is sikerült megrendezni a tábort idén is, a napközis foglalkozásokra a környékről is többen érkeztek.

A táborról írt beszámolót szó szerint közöüljük:

"Az idei évben napközis formában került megrendezésre a Szent Anna hittantábor. A kialakult járványügyi helyzet miatt ezt a lehetőséget tartottuk a legjobbnak. Szívből örültünk mindannyian, hogy Szent István városába, erre a hétre, a környék településeiről is több táborozó gyermek érkezett.
A táborunk témája: a hálás szív volt. Elsősorban azért, hogy a nem mindennapi események után megadatott számunkra, hogy 33 fővel egészségesen, együtt táborozhattunk, valamint egyénileg is sok-sok mindenért hálát adhatunk mindannyian.
A hét során sok közösségi játék, akadályverseny, 1 perc és nyersz játékok, tábori posta, angyalkázás, napi lelki feltöltődés színesítette a napjainkat. Emellett a Duna Múzeum felújított kiállítását tekintettük meg, majd egy interaktív foglalkozás keretében újrahasznosított papírból képet készíthetett mindenki. A Bazilika „rejtett kincseit” is felfedezhettük, és a kupolába felsétálva gyönyörködtünk a kilátásban. Köszönjük Szivós Gábornak, aki érdekes, izgalmas vezetést nyújtott számunkra!

Egy másik program keretein belül kiderült, hogy milyen bátor táborozóink vannak, mert egy remek bátorságpróbán vehettek részt a gyerekek. Szerdai napon a kézműves foglalkozásokon mutatták meg a táborozók kreativitásukat. Ötletes koronát, tábori pólót, decoupage technikával kavicsot készítettek. Délután folyamán pedig egy izgalmas akadályversenyen vehettek részt a gyerekek, aminek helyszíne a Prímás-sziget vadregényes részein volt. Csütörtöki napon „tábori olimpiát” szerveztünk, ahol a mozgásé volt a főszerep, majd a Szent István Strandfürdőben folytattuk a napunkat. A tábor utolsó napján a Vaskapuba kirándultunk.
Hálásan köszönjük elsősorban Pokriva László plébános atyának, hogy a szívhez szóló gondolataival lelkiekben erősített mindannyiunkat és lehetővé tette ennek a tábornak a létrejöttét!
Köszönjük Szabó Andor és Radnics Zoltán atyának is, hogy több napot velünk töltöttek!
Hálásak vagyunk minden szülőnek, akik ránk bízták a gyermekeiket erre a néhány napra! Köszönjük Izing Misinek, aki a háttérmunkák mindegyikében segítségünkre volt, valamint minden segítőnek, akik szabadidejüket feláldozva készek voltak segítségünkre lenni!
Azt gondolom, hogy sikerült olyan programokat összeállítanunk, amit a gyerekek Esztergom városához kötnek.
A szívünk valóban hálával teli!
Meszes Zsófi, Erdős Klára, Várszegi Balázs"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.