Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Május 12. 08:21, szerda | Külföld
Forrás: 24.hu

Indiában tömegek hisznek abban, hogy náluk az 5G okozza a járványt

Indiában tömegek hisznek abban, hogy náluk az 5G okozza a járványt

Hiába nem üzemel 5G-hálózat az országban, ennek ellenére gyorsan elterjedt és sokan hisznek benne, hogy az 5G okozza a járványt Indiában.

A kontinensnyi országban kialakult, rendkívül sok halálozással járó szörnyű helyzetben az emberek felelőst keresve hajlamosabbak hinni az összeesküvés-elméletekben, mint most Indiában is tapasztalható.
Az indiai kormány arra lépésre kényszerült, hogy sajtóközleményt adjon ki az üggyel kapcsolatban, annyira népszerű lett az 5G-s elmélet az országban.

A telekommunikációért felelős minisztérium azt is közölte, hogy ugyan májusban adtak ki engedélyt arra, hogy a jövőben valamikor teszteljenek 5G-tornyokat, azonban a tesztek még hónapokig el sem kezdődnek.
Indiában hetek óta egyre súlyosabb a járványhelyzet, és a valóság még rosszabb lehet a hivatalos számoknál. Naponta rekordot dönt az új fertőzöttek száma, nincs elegendő oxi-gén, a halottak száma pedig olyan magas, hogy a krematóriumok sem bírják a terhelést, ezért már nyilvános helyen is gyújtanak halotti máglyákat, sőt a Gangesz is egyre több holttestet vet ki a partra.

Fotó: 24.hu/MTI / EPA /Dzsagadis NV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén