Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2015. Március 13. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: Önkörmányzati sajtóközlemény

Indul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Indul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Március 11-én, szerdán közmeghallgatást tartott Esztergom város képviselő testülete az elkülönített (házhoz menő szelektív) hulladékgyűjtés esztergomi bevezetéséről.

Az elkülönített gyűjtést a közszolgáltató VERTIKÁL Nonprofit Zrt. szervezi meg és bonyolítja le, Esztergom önkormányzata a közszolgáltatótól kapott lebonyolítási rend alapján a tartalmi kereteket önkormányzati rendeletben állapítja meg.

Esztergom lakótelepi részein a szelektív gyűjtőszigetes megoldás marad (papír, műanyag, üveg külön gyűjtése), míg a családi házas övezetekben a közszolgáltató az alábbiak szerint tervezi a megvalósítást:

üveg frakció – egyben gyűjtve konténeres gyűjtőpontokon, azaz a meglévő szelektív hulladékgyűjtő-szigeteknél
műanyag és fém frakció: családi házanként zsákban egybegyűjtve
papír frakció: családi házanként zsákban gyűjtve, vagy kötegelve

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy a közszolgáltató által megküldött tájékoztatási anyagban megadott gyűjtési napon, átlátszó zsákban szállítják el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon és a megszokott módon.

Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a meglévő helyszíneken maradó üveggyűjtésre szolgáló gyűjtőszigetekbe tudják majd elhelyezni. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napon a megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben lehet kihelyezni a szelektív hulladékot bármilyen átlátszó zsákban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 19. 05:01, péntek | Helyi

Percre pontosan láthatjuk majd, mikor jön a vonat

Hamarosan megjelennek az online adatokon alapuló utastájékoztatók, egyelőre az elővárosi, így az esztergomi vasúti forgalomban.

2019. Július 18. 20:33, csütörtök | Helyi

Úszik a város! - FOTÓK - VIDEÓK

Lecsapott a vihar Esztergomra! Sok helyen ömlik a víz, a csatornák nem is bírják elnyelni. Nem kevés jég is hullott!

2019. Július 18. 14:08, csütörtök | Helyi

Vitorlázórepülős rekordot ért el az esztergomi pilótanő

Új országos rekordot ért el az Aero Club Esztergom pilótája, Szilágyi Márta a minap.