Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 02. 10:22, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Indul a NAV nyári ellenőrzési akciója

Indul a NAV nyári ellenőrzési akciója

Kedden megkezdte augusztus végéig tartó nyári ellenőrzéssorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Célpont: az üdülők, strandok, fesztiválok, elektronikus kereskedelem, szépészeti szektor...

Az országos akció során az adóellenőrök és a pénzügyőrök a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, a strandokon, a nyári fesztiválokon, a szabadtéri rendezvényeken és az idegenvezetési szolgáltatóknál vizsgálódnak.

A NAV keddi közleménye szerint az idén az ellenőrzések kiterjednek az elektronikus kereskedelemre, a szépészeti szektorra, a vendéglátóhelyekre és a személyszállító szolgáltatókra is.

Az adóhatóság azt vizsgálja, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e számlát vagy nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat.

Csakúgy, mint az elmúlt évben, az idén is ott lesznek a revizorok és a pénzügyőrök például a Sziget Fesztiválon, a Hungaroringen, a Művészetek Völgyében, de kisebb vásárokon is felbukkanhatnak, akár munkaidőn kívül is.

Tavaly nyáron a NAV országosan több mint 13 ezer vizsgálatot végzett és az esetek 28 százalékában tapasztalt jogsértést. A legtöbb visszaélést az ellenőrök a nyugtaadás és a foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálata közben tárták fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.