Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 04. 10:06, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ingyenes diákbérletek, közbeszerzés energia beszerzésre – Napirenden Esztergom

Ingyenes diákbérletek, közbeszerzés energia beszerzésre – Napirenden Esztergom

Továbbra is biztosítja az önkormányzat az ingyenes diákbérleteket az esztergomi lakhelyű, vagy esztergomi intézményben tanuló diákok számára,

közbeszerzési eljárás keretén belül szerzi be intézményei számára a villany- és földgázenergiát az önkormányzat – erről döntött a képviselő-testület március 3-i, rendkívüli ülésén, amelyen egyéb elfoglaltságai miatt Révfalvi Gergely képviselő ne tudott részt venni - számolt be a városháza Esztergom oldalán.

Ingyenes diákbérlet a Volánbusz járataira

Továbbra is ingyenesen utazhatnak az esztergomi iskolás gyermekek a Volánbusz helyközi járatain Pilisszentlélekről, Búbánatvölgyből és Szamárhegyről. Az esztergomi iskolásoknak a helyi járatokra is ingyenes bérletet biztosít az önkormányzat.

A képviselő-testület döntése alapján 2021. június 30-ig ingyenes tanulóbérletet biztosít a pilisszentléleki, búbánatvölgyi és szamárhegyi lakcímmel rendelkező általános- és középiskolás diákoknak Esztergom Város Önkormányzata. Az önkormányzat még 2018-ban döntött arról, hogy az esztergomi lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező, vagy esztergomi általános – vagy középiskola nappali tagozatán tanuló diákok ingyen kapják a bérletet a helyi járatokra a 2018. szeptember 1-től. A város közigazgatási területéhez tartozó Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből a helyközi járatokat igénybe vevő diákokra a tarifa változás nem terjedt ki, mivel az a helyi járatok tarifáira vonatkozott csak. Tekintettel arra, hogy Piliszszentlélek és Búbánatvölgyből helyi járati közlekedés nincs, ezért Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 667/2018. (IX.20.) önkormányzati határozatában ügy döntött, hogy Piliszszentléleken, Búbánatvölgyben valamint Szamárhegyen lakó diákok részére is átvállalja az éves helyközi tanulóbérlet többletköltségét, azaz a diákok ingyenesen utazhatnak a Volánbusz helyközi járatain. Az önkormányzat mostani döntésének köszönhetően 2021. június 30-ig a kedvezményre továbbra is jogosultak a diákok.

Közbeszerzés villamos- és földgázenergia beszerzésre

A képviselő-testület mindemellett döntött arról, hogy közbeszerzési eljárást indít földgáz energia és villamosenergia beszerzése tárgyában az önkormányzati hivatal és az önkormányzathoz tartozó intézmények számára. Az önkormányzat mindkét esetben a Sourcing Hungary Kft.-t bízta meg az eljárás lefolytatásával, amelynek célja, hogy minél kedvezőbb áron vásároljanak energiát az önkormányzat intézményei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT