Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 31. 12:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger

Intermodális csomópont: buszpályaudvar, körfogalmak, útfelújítások Esztergomban

Intermodális csomópont: buszpályaudvar, körfogalmak, útfelújítások Esztergomban

Új buszpályaudvar, busztároló, vágányhálózati felújítás, új állomási épület, körfogalmak és útfelújítások, ezek kapcsolódnak az esztergomi intermodális csomópont beruházásához. A kezdés időpontja még kérdéses.

Már korábban elkészültek a tervek az esztergomi intermodális csomópontról, melynek keretében a vasútállomás mellett valósul meg majd az új buszvégállomás a városban. Az elképzelésekről csütörtökön délelőtt közmeghallhatást és tervbemutatót tartott a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a Városházán.

Az ismertetőn elhangzott egyebek közt, hogy az új buszpályaudvar, busztároló és kiszolgáló, utasforgalmi létesítmények épülnek, mellettük a tervek szerint megújul a vágányhálózat, valamint a beruházáshoz kapcsolódóan új utak és körforgalmak és épülnek. Az egyik körforgalom a Kiss János utcán a töltésen létesül, ahonnan vezet majd be egy út a busz- és vasútállomáshoz. Az pályaudvar és a bekötőút környékén az ingatlanok és a zajhatás védelmére zajvédőfalak is a tervek közt szerepelnek.

Mindemellett megújul a Baross Gábor utca burkolata is illetve a Sugár úti kereszteződés helyett körfogalom lesz.

Jelenleg a tervezési fázisban van a beruházás, melynek tényleges munkálatainak időpontját még nem tudják megmondani a szakértők. Az uniós forrásból megvalósuló projektnek úgy tűnik, hogy első körben a vágányhálózat átépítése, a felvételi és üzemi épületek építése kezdődhet majd meg, mely akár már idén ősszel is elindulhat tendertől függően. A pályaudvar, utak és körforgalmak építése viszont a 2013-2020-as uniós költségvetési ciklusban nyert pályázati forrástól függ.

Mindehhez még az önkormányzatnak ki kell dolgoznia véglegesen a környék szabályozási tervét, amit el is kell fogadnia a testületnek.

Az intermodális csomopontról hamarosan egy újabb közmeghallgatás is lesz Esztergomban.

Kapcsolódó cikk:
Változott az esztergomi vasút-busz csomópont terve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT