Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 07. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: ITE

IPTV – tévé, ami az internetkábelen át érkezik

IPTV – tévé, ami az internetkábelen át érkezik

Az Internet Protocol Television vagy az IPTV egy olyan modern televíziós műsorszolgáltatás, amely az általánosan ismert hálózati formákon (Internet és LAN) keresztül az IP szabvány segítségével működik.

Az IPTV legnagyobb előnye, hogy szinte minden esetben jár hozzá szélessávú internet hozzáférés és internettelefon. Így egy IPTV szolgáltatás képes lefedni az átlagos háztartásban használatos telekommunikációs eszközök egészét, gyakran a mobiltelefon szolgáltatást is beleértve.

Az IPTV nem azonos a kábeltelevízióval

Az IPTV, habár kábelen érkezik, de nem azonos a Kábeltévével. Legnagyobb előnye a költséghatékonyság, mivel egyazon hálózatról működik minden kommunikációs eszköz.

Ezen felül nagyon fontos ismérve a Video On Demand technológia, aminek köszönhetően tetszőleges kép- és hanganyagot vagyunk képesek letölteni egy archív tárhelyről vagy hovatovább adatfelhőből.

Jelenleg ez a telekommunikációs forma fejlődik a leginkább a piacon, kifejezetten magas adatsebességet és elég biztos hálózatot tudnak manapság a szolgáltatók nyújtani ellenben a néhány évvel ezelőtti időszakkal, amikor is a műholdas kommunikációs technológiák számítottak a legdinamikusabban fejlődőnek.

Az IPTV további előnye a személyre szabhatóság

Az internet szolgáltatók közül az Invitel az, amelyik talán a legjobb szolgáltatást nyújtja IPTV terén. Rengeteg interaktív lehetőséget rejt magában az IPTV technológia.

Természetesen a lehetőségek a műsorszolgáltatóktól is nagyban függenek, de a számos plusz információ, adatböngészési lehetőség, okos tv-hez és telefonhoz való kompatibilitás sokkal szórakoztatóbbá teszi a televíziózást, mint a hagyományosabb szolgáltatási formák tették.

Fontos az is, hogy sokkal hatékonyabb tömörítési algoritmust használ az IPTV, ami megnöveli a felbontás minőségét, viszont lényegesen nem igényelnek a műsorok nagyobb fájlméretet.

Habár a HDTV2 minőség tömörítése így is majd 1,5 Gb/s-os sávszélességet igényel. Ami viszont jó hír, hogy ez manapság már nem különlegesen nagy vagy költséges előfizetések osztályrésze.

És akkor olyan extrákat ne is említsünk, mint videófelvevő, akár időzítve, az általános elektronikus műsorkalauz, youtube okostelefonról, a 3D tv-s támogatás, videotéka stb.

Címkék: internet, IPTV, tévé, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.