Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 04. 07:42, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Iskolák, ingatlanok és egyéb napirendek - Testületi ülés beszámoló

Iskolák, ingatlanok és egyéb napirendek - Testületi ülés beszámoló

A több rendkívüli üléssel megszakított nyári szünetet követően ismét munkarend szerinti ülést tartott a város képviselő-testülete. A napirenden elsősorban ingatlanokkal kapcsolatos döntések szerepeltek.

A napirendi pontokat megelőzően Romanek Etelka polgármester beszámolt a legutóbbi rendes testületi ülés óta eltelt közel két hónapos időszakban történtekről, továbbá tájékoztatta a testület tagjai a nettó 1 millió forint alatti kifizetésekről. Utóbbi nem polgármesteri keret, hanem olyan jogszabályban rögzített értékhatár, amelyen belül a kifizetésekhez a - szükséges szakirodák vezetőin túl - elegendő a polgármester jóváhagyása.

Ezt követően a testület egy tartózkodással elfogadta a napirendi pontokat, majd első pontként egyhangúan döntött az idei évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról az aktuális mérlegeknek megfelelően, a jogi és pénzügyi bizottság egyetértésével. Szintén a költségvetést érintette a Városüzemeltetési Iroda kérelme, a folyamatban lévő beruházások korábban becsült költségeinek megfelelően. A pénzügyi és a jogi bizottság egyaránt elfogadásra javasolta az előterjesztést, amelyet 13 igen, 1 tartózkodás mellett a testület is elfogadott.

Harmadik napirendi pontként a testület (12 igen, 1 nem, 1 tartózkodás) mellett döntött a közintézmények étkeztetését ellátó Hungast Esztergom Kft-vel kötött szerződés módosításáról: a szerződésben foglaltak alapján az infláció mértékének megfelelő mértékben módosították az étkeztetés díját.
Az esztergomi közintézmények esetében a képviselők döntöttek 3 további munkatárs átvételéről a KLIK-től: a Dobó Katalin Gimnázium, 1 fő portás (8 órás), a Szent Imre Általános Iskola, 1 fő takarító (8 órás), a Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola, 1 fő portás (8 órás) munkatársának státuszát rendezték e döntéssel.

A testület egyhangúan döntött az I-PRO Hungary Kft. kérelmére indult Esztergom-kertváros településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos véleményezési szakasz lezárásáról.

Döntés született továbbá a nem lakás céljára szolgáló helyiségekre kiírt versenytárgyalások eredményéről: a Széchenyi tér 5,7,21,16-os szám alatt helyiségekre írtak ki pályázatot. Csak az utóbbira, a Széchenyi étterem épületére érkezett be két ajánlat, melyek közül a bizottsági javaslatnak megfelelően Szerencsés Tibor vállalkozó veheti bérbe az ingatlant. (A szavazástól dr. Szerencsés Gergely István érintettsége miatt tartózkodott).

Szintén Széchenyi téri ingatlant érintő döntés (12 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazat), hogy a Széchenyi tér 20. szám alatti helyiségre érkezett, egészségügyi rehabilitációs központ, terapeutás célokra vonatkozó bérleti kérelmet visszautasítja a testület, miután a Széchenyi teret az önkormányzat turisztikai, idegenforgalmi célokra kívánja hasznosítani.

A Sugár út 1-3. szám alatti garázsokkal kapcsolatos kérelmet viszont jóváhagyta a testület. A garázsokat bérlők jelezték, hogy szeretnék megvásárolni a bérleményeket, amelyhez a képviselők egyhangúan hozzájárultak.

A testület döntött továbbá a 9705 helyrajzi számú, mintegy 500 négyzetméteres, nadrágszíjtelek eladásáról, azzal a módosítással, hogy az értékesítés előtt a telekszomszédokat is kérdezzék meg arról, hogy szándékukban áll-e vételi ajánlatot tenni a területre. Szintén döntés született a Hunyadi téren található, 182 négyzetméter alapterületű (15540 hrsz.) kivett telephely megnevezésű kivett telephely átminősítéséről. A korábban gázcseretelepként nyilvántartott terület ezentúl közterületként szerepel majd a nyilvántartásban.

A testület meghosszabbította a szociális bérlakásokkal kapcsolatos problémák kezelésére létrehozott eseti bizottság számára előírt határidőt, amely szeptember 7-e helyett 2015. november 6-ra módosult.

A képviselők módosították az Adósságrendezés III. hitelezői csoportjának (közvetve és közvetlenül önkormányzati tulajdonú cégek) kielégítésével kapcsolatos korábbi határozatát a problémakörrel foglalkozó eseti bizottság és az önkormányzati cégcsoport közti egyeztetéseknek megfelelően.

A nyílt ülés utolsó napirendi pontjaként döntöttek az Esztergom S.r.l. ügyvezetői tisztségére pályázat kiírásáról. Az elsősorban a Vargyasi kastélyt gondozó, romániai bejegyzésű cég vezetését átmenetileg, díjazás nélkül a Strigonium Zrt. vezérigazgatója látja el mindaddig, amíg a most kiírt pályázat nem kerül elbírálásra. A képviselők 11 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett döntöttek a szakbizottság által elfogadásra javasolt pályázati kiírásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.