Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 19. 07:52, péntek | Helyi
Forrás: EKKE/Velenczei Attila

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

Idén is megrendezte az Esztergomi Kosárlabda Közhasznú Egylet (EKKE) az Erzsébet Kupát, melynek az időjárás miatt szeptember 14-én végül a Dobó tornacsarnoka adott otthont. A házigazdáknak ezúttal is sikerült nyerniük.

Az időjárás a rendezőkhöz nem volt túl kegyes (a mérkőzéseket szabadtér helyett idén teremben rendezték), mégis jó hangulatú és látványos csatákat láthatott a publikum. Erős Péter elnökkel beszélgettünk.

- Idén nem volt szerencsétek az időjárással…

E.P. Igen, nagyon szerettük volna, ha a tavalyihoz hasonló napsütésben rendezhetjük meg a II. Erzsébet Kupát, de ez alkalommal az eső közbeszólt. A szabadtéri pálya a legkisebb eső után is jégpálya lesz, így nem kockáztattunk és bementünk a Dobó Katalin Gimnázium csarnokába. Szerencsére a csarnok kiválóan alkalmas egy ilyen torna megrendezésére, jól felszerelt, tágas, így a csapatoknak elég hely van bemelegíteni, előkészülni a következő meccsre.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

- A teljes programot le tudtátok bonyolítani?

E.P. Legnagyobb szívfájdalmunk, hogy nem… Idén 20 éve, hogy újjáalakulta az EKKE, szerettük volna, ha a volt és jelenkori kosarasok, csapattagok családjaikkal, ismerőseikkel együtt eljönnek és velünk együtt ünnepelnek. Terveztük, hogy a gyerekeknek különböző programokkal színesítjük a Kupát (ugrálóvár, rajzverseny, játszótér), a meccseket nézők étel-ital mellett leülhetnek és beszélgethetnek, de ezeket a programokat törölnünk kellett. A dobóversenyeket így is megtartottuk, köszönet a szponzoroknak (OpticWorld, Amenta Kft, Bocskoros 2005 Kft) a felajánlott díjakért.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

- Mi lett a végeredmény?

E.P. Idén öt csapattal rendeztük meg a Kupát, körmérkőzés jelleggel mindenki játszott mindenkivel. Ötödik helyen végeztek a fiatalok (EKKE U23-as csapata), negyedik lett a Párkány csapata. Érdekesség, hogy a párkányi kosarasok soknemzetiségű csapattal jöttek, nagyon örültünk nekik. Harmadik lett az Oroszlányi Lions, második a Nyergesújfalu csapata. Itt a körbeverések miatt az utolsó pillanatokig kérdéses volt, hogy mely csapat végez a dobogó második és harmadik fokán. A kupát veretlenül az EKKE felnőtt - ahogy mi hívtuk, öregfiúk - csapata nyerte.

- Ha jól tudom, egy nagyon kedves vendég is megjelent a kupán.

E.P. Ez volt a mi meglepetésünk a csapatoknak! Kangyal Tibor, aki részt vett az 1964-es Tokiói Olimpián (sajnos férfi kosarasaink azóta sem nem jutottak ki az ötkarikás versenyekre), a MAFC kiváló kosarasa adta át a díjakat és beszélgetett el a játékosokkal. Tibor – vagy ahogy a kosaras berkekben hívják, Kangyal Öcsi – tagja a kosárlabdázás halhatatlanjainak, a sportági szakszövetség beválasztotta az 1956-1980-as periódus legjobbjai közé. A meccsek után még sokáig beszélgettünk, jó volt látni, ahogy a fiatalok felnéznek egy igazi példaképre.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

(Kangyal Tibor átadja a győzteseknek járó kupát Sasvári Viktornak, az EKKE játékosának)

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

(A legfiatalabbaknak is rendeztünk dobóversenyt, értékes díjakat vehettek át Erős Pétertől és Sasvári Viktortól)

- Mik a további terveitek, jövőre is lesz Erzsébet Kupa?

E.P. Természetesen, reméljük jó időnk lesz és az elmaradt programokat be tudjuk pótolni. Szeptember elején visszatértünk a terembe, mind az öt korosztályunk folytatja a felkészülést a 2014/2015-ös évadra. Ha valaki úgy érzi, szeretne hozzánk csatlakozni, nagy szeretettel várjuk – edzőink elérhetősége megtalálható a honlapunkon (www.esztergomikosarlabda.hu). A fiatalabb korosztálynak heti három edzés is van, ők a legjobb körülmények között edzhetnek, folyamatosan versenyeztetjük ezeket a csapatokat.
Köszönjük a képeket Nyári Steindl Andreának, Dányi Tóth Károlynak és Kinter Dórának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.