Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2014. Szeptember 19. 07:52, péntek | Helyi
Forrás: EKKE/Velenczei Attila

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

Idén is megrendezte az Esztergomi Kosárlabda Közhasznú Egylet (EKKE) az Erzsébet Kupát, melynek az időjárás miatt szeptember 14-én végül a Dobó tornacsarnoka adott otthont. A házigazdáknak ezúttal is sikerült nyerniük.

Az időjárás a rendezőkhöz nem volt túl kegyes (a mérkőzéseket szabadtér helyett idén teremben rendezték), mégis jó hangulatú és látványos csatákat láthatott a publikum. Erős Péter elnökkel beszélgettünk.

- Idén nem volt szerencsétek az időjárással…

E.P. Igen, nagyon szerettük volna, ha a tavalyihoz hasonló napsütésben rendezhetjük meg a II. Erzsébet Kupát, de ez alkalommal az eső közbeszólt. A szabadtéri pálya a legkisebb eső után is jégpálya lesz, így nem kockáztattunk és bementünk a Dobó Katalin Gimnázium csarnokába. Szerencsére a csarnok kiválóan alkalmas egy ilyen torna megrendezésére, jól felszerelt, tágas, így a csapatoknak elég hely van bemelegíteni, előkészülni a következő meccsre.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

- A teljes programot le tudtátok bonyolítani?

E.P. Legnagyobb szívfájdalmunk, hogy nem… Idén 20 éve, hogy újjáalakulta az EKKE, szerettük volna, ha a volt és jelenkori kosarasok, csapattagok családjaikkal, ismerőseikkel együtt eljönnek és velünk együtt ünnepelnek. Terveztük, hogy a gyerekeknek különböző programokkal színesítjük a Kupát (ugrálóvár, rajzverseny, játszótér), a meccseket nézők étel-ital mellett leülhetnek és beszélgethetnek, de ezeket a programokat törölnünk kellett. A dobóversenyeket így is megtartottuk, köszönet a szponzoroknak (OpticWorld, Amenta Kft, Bocskoros 2005 Kft) a felajánlott díjakért.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

- Mi lett a végeredmény?

E.P. Idén öt csapattal rendeztük meg a Kupát, körmérkőzés jelleggel mindenki játszott mindenkivel. Ötödik helyen végeztek a fiatalok (EKKE U23-as csapata), negyedik lett a Párkány csapata. Érdekesség, hogy a párkányi kosarasok soknemzetiségű csapattal jöttek, nagyon örültünk nekik. Harmadik lett az Oroszlányi Lions, második a Nyergesújfalu csapata. Itt a körbeverések miatt az utolsó pillanatokig kérdéses volt, hogy mely csapat végez a dobogó második és harmadik fokán. A kupát veretlenül az EKKE felnőtt - ahogy mi hívtuk, öregfiúk - csapata nyerte.

- Ha jól tudom, egy nagyon kedves vendég is megjelent a kupán.

E.P. Ez volt a mi meglepetésünk a csapatoknak! Kangyal Tibor, aki részt vett az 1964-es Tokiói Olimpián (sajnos férfi kosarasaink azóta sem nem jutottak ki az ötkarikás versenyekre), a MAFC kiváló kosarasa adta át a díjakat és beszélgetett el a játékosokkal. Tibor – vagy ahogy a kosaras berkekben hívják, Kangyal Öcsi – tagja a kosárlabdázás halhatatlanjainak, a sportági szakszövetség beválasztotta az 1956-1980-as periódus legjobbjai közé. A meccsek után még sokáig beszélgettünk, jó volt látni, ahogy a fiatalok felnéznek egy igazi példaképre.

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

(Kangyal Tibor átadja a győzteseknek járó kupát Sasvári Viktornak, az EKKE játékosának)

Ismét az EKKE nyerte az Erzsébet Kupát

(A legfiatalabbaknak is rendeztünk dobóversenyt, értékes díjakat vehettek át Erős Pétertől és Sasvári Viktortól)

- Mik a további terveitek, jövőre is lesz Erzsébet Kupa?

E.P. Természetesen, reméljük jó időnk lesz és az elmaradt programokat be tudjuk pótolni. Szeptember elején visszatértünk a terembe, mind az öt korosztályunk folytatja a felkészülést a 2014/2015-ös évadra. Ha valaki úgy érzi, szeretne hozzánk csatlakozni, nagy szeretettel várjuk – edzőink elérhetősége megtalálható a honlapunkon (www.esztergomikosarlabda.hu). A fiatalabb korosztálynak heti három edzés is van, ők a legjobb körülmények között edzhetnek, folyamatosan versenyeztetjük ezeket a csapatokat.
Köszönjük a képeket Nyári Steindl Andreának, Dányi Tóth Károlynak és Kinter Dórának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.