Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 28. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Várostakarítók

Ismét szebb lett Esztergom - várostakarítás - FOTÓK

Ismét szebb lett Esztergom - várostakarítás - FOTÓK

Ismét tisztult Esztergom, köszönhetően a Nagy Várostakarítók közösségének, akik szombaton Tavaszvégi Zöldtakarítást rendeztek.

Május 25-én, szombaton a Tavaszvégi Zöldtakarítás keretében a Nagy Várostakarítók közel 600 zsák zöldhulladékot szállítottak el Esztergom közterületeiről. Az önkéntes szervezet felhívásra jelentkeztek a városi óvodák, akik játszótereiket, udvaraikat szedték „ráncba” nyár előtt. A Bánomi, a Szentgyörgymezői óvoda, a Zöld óvoda, a Máltai játszótér által összegyűjtött és levágott füvet, valamint gallyakat szombaton délelőtt szállították el, közben a Haladó Esztergomért Egyesület aktivistái a Kis-Duna parton tavalyról ott maradt faleveleket gyűjtötték össze. A Magvető szobor körüli parkban még múlt héten vágták le lelkes önkéntesek a füvet, a bezsákolt zöldet szintén most szombaton, a 6. várostakarítás alkalmával vitték el a Nagy Várostakarítók. Még múlt héten Sáska János helyi vállalkozó levágta a Hunyadi utcai játszótéren a füvet, melynek elszállításáról a hivatal közhasznú munkásai gondoskodnak.

A Bálagála teherautójának segítségével a Várostakarítók továbbra is az Esztergomi TSz. által felajánlott komposztálóba hordják a tiszta zöldhulladékot, a szervezők pedig a segítségeket Esztergom nevében is köszönik, külön Hitz Dávidnak a nagylelkű segítségért.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.