Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 09. 15:41, szerda | PR

Isteni házi pizza cukkinivel

Isteni házi pizza cukkinivel

A házi pizzában az a legjobb, hogy kreativitás terén nincsenek határok. Bármilyen és bármennyi feltétet alkalmazhatunk, végtelen kombinációban. Itt van például egy igen jó recept, a cukkini pizza.

Ez az ínycsiklandó és egészséges házi cukkinis pizza tökéletes vendégváró, de egy baráti összejövetelen akár főételként is biztosan megállja a helyét.

Nincs szükség kemencére, és nem kell, hogy a pizzasütés mestere légy, pizza rendelés helyett készítsd el ezt az egészséges pizzát, akár paradicsomos, akár tejszínes alappal, a feltéteket pedig bízd a családodra.

Ebből a szénhidrátszegény tésztából szinte bármennyit ehettek és nem utolsó sorban, észrevétlenül gyermekeid is elfogyasztják a napi zöldség adagjukat.

Alap tészta recept:
A tésztához reszelj le 30 dkg cukkinit, sózd meg, majd jól nyomkodd ki a levét.
Keverj hozzá egy lilahagymát szintén lereszelve, 2 gerezd összezúzott fokhagymát és egy csokor felaprított petrezselymet. Ezután következik egy egész tojás és egy fehérje, 2 evőkanál zabpehely, 4 evőkanál liszt és 1 evőkanál olaj. Nincs más hátra, mint ízlésed szerint sózni, borsozni. Csak, hogy tudd, nagyon jól passzol hozzá egy kis őrölt kömény és az oregánó is.

Ezzel el is készültél az alap tésztával, melyet helyezz sütő papírral bélelt sütőlapra, a masszát vékonyan oszlasd el rajta és előmelegített 200 C fokos sütőben süsd 15 percig. Ha elkészült, hívhatod a családot, hogy mindenki kedve szerint különféle feltéttel pakolja meg a házi pizzát, a végén pedig szórjátok meg vastagon reszelt sajttal.
Tegyétek vissza a sütőbe 5-10 percre, míg a sajt megolvad a tetején és már kezdődhet is a lakoma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.