Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2020. Augusztus 13. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

István, a király a Várszínházban

István, a király a Várszínházban

A Várszínházban elevenedik meg az István, a király című rockopera egy koncert formájában augusztus 17-én és 18-án.

És ugyan a mű 1983-as ősbemutatója előtt már léteztek népszerű magyar rockoperák, az István, a király kétségkívül a műfaj csúcsdísze. A Szörény-Bródy szerzőpáros által megkomponált mű patináját pontosan az első bemutató évszáma adja, amikor a magyar nemzeti azonosságtudatot hangsúlyozó rockzenei nagymű a pártállami kulturális közegben jelenhetett meg a maga markáns, akkor újszerű mondanivalójával, a fennálló rendszer elleni kritikát megfogalmazó áthallásos dalszövegekkel és persze a mindvégig zseniális zeneszámokkal.

Az Esztergomi Várszínház ezúttal keresztmetszetét, tehát az István, a király, főleg a mű zenei részére koncentráló koncertváltozatát mutatja be a közönségnek a Bazilika előtti nagyszínpadon. A híres szerepekben Feke Pál, Szomor György, Simon Boglárka, Dolhai Attila, Borbély Richárd és Herczeg Flóra áll majd a mikrofonoknál. Kísér: a Crescendo Music Orchestra.

Az előadások augusztus 17-én és 18-án, hétfőn és kedden, 21:00-kor kezdődnek. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 11:58, péntek | Helyi

Kitüntetés-átadással kezdődött a testületi ülés

Szeptember 17-én tartotta meg Esztergom képviselő-testülete a munkatervében szereplő soron következő ülését, amelyet Hernádi Ádám polgármester hivatalos távollétében Erős Gábor alpolgármester vezetett.

2020. Szeptember 18. 11:42, péntek | Helyi

Erre vonulnak az angyali motorosok!

Idén hatodszor zajlik le A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros rendezvény, melynek fő programpontja a régió legnagyobb motoros felvonulása. A résztvevők ezúttal is az esztergomi kórházak gyűjtenek.

2020. Szeptember 18. 09:59, péntek | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 18. 05:06, péntek | Helyi

Jótevőjét lopta meg

Lopás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy visszaeső férfi ellen.