Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Itt a kalkulátor: kiszámíthatjuk, mennyivel járunk jobban

Itt a kalkulátor: kiszámíthatjuk, mennyivel járunk jobban

Így néz ki a kalkulátor, mellyel kiszámíthatjuk a kedvezmény mértékét.
Elkészült a családiadókedvezmény-kalkulátor, mellyel könnyen kiszámítható, mennyivel több pénz marad a családi kasszában.

Elkészült a kalkulátor, mellyel könnyen kiszámítható a családi adókedvezmény mértéke annak 2014. januári kiszélesítése után. Ahogy a Kormány.hu-n olvasható, a módosítás következtében azok a szülők, akik a családi kedvezményt teljes összegben eddig nem tudták igénybe venni, azt családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékukból is érvényesíthetik majd. A családi kedvezmény által elérhető maximális adómegtakarítás így a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára növekszik.

Ahogy azt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a parlament csütörtöki vitáját indító expozéjában is kiemelte, a 2014-es az emberek mindennapi életét megkönnyítő költségvetés, amelynek tervezésekor a kormány fő szempontja a pénzügyi stabilitás megőrzése és a családok terheinek csökkentése volt. Hozzátette, a kiterjesztett családi adókedvezmény 260-270 ezer család jövedelmi helyzetét javítja.

Szeptember végén Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter az adókedvezmény kiszélesítését az alábbi példával szemléltette: míg egy kétgyermekes, százezer forintot kereső szülőnél a kedvezmény havi négyezer forint nettó jövedelemtöbbletet jelent majd, egy háromgyerekes családban, ahol a szülők együttes jövedelme 300 ezer forint, a havi megtakarítás már 51 ezer forint. A minisztérium által összeállított háttéranyag szerint egy háromgyerekes családban, ha a két szülő együttes jövedelme 100 ezer forint, akkor az idei nettó 81 500 forintos jövedelem a következő évben 98 500 forint lesz, nettó 17 ezer forinttal több, mint az idén.

Soltész Miklós szociális és családügyekért felelős államtitkár korábban arra mutatott rá, hogy a gyed extrának és a családi adókedvezménynek köszönhetően sokkal több pénz maradhat a gyermeknevelésre a családoknál. Kiemelte ennek társadalomfilozófiai jelentőségét is, miszerint ezáltal növekedhet a gyermekvállalás mértéke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal