Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

Ha új ablakot rendeltél a közelmúltban, biztosan felmerült a gyári szúnyogháló felszerelése, ami jó ötletnek tűnt egészen addig, míg meg nem láttad az árcímkét. De mit lehet tenni, ha költséghatékony megoldást keresel egy igen viszkető problémára?

Miért annyira fontos a szúnyogháló?

Egy rovarháló ablakra szerelését sokan elsősorban azért tartják jó ötletnek, mert a szúnyogokat akarják kívül tartani. Ez természetesen érthető, hiszen kellemetlen érzés a csípések okozta irritált és viszkető bőr. Ugyanakkor a kényelmi szemponton túl egészségügyi okai is vannak annak, hogy fontos a szúnyogháló beszerzése.

A szúnyogok, legyek és egyéb rovarok rengeteg betegséget hordozhatnak. Akár egy csípésen keresztül, akár azzal, hogy rámásznak az ételre vagy fogkefére, a rovarok fertőzéseket terjeszthetnek, amik legtöbbször nem életveszélyesek, viszont sok kellemetlenséget okozhatnak. Mindez egyszerűen elkerülhető, ha felszerelünk egy védőhálót rovarok ellen az ablakra.

Öntapadós szúnyoghálót minden ablakra!

A szúnyogháló szerelése egyszerűbb, mint gondolnád. Nincs szükség sem fúrásra, sem csavarokra. A méretre vágás is gyerekjáték. A módszer egyszerű.

Mérd le az ablakot, aztán vágd méretre a szúnyogháló anyagát néhány centi rátartással! Az ablakot ragaszd körbe egy praktikus öntapadós tépőzáras szalaggal és nyomd a horgas szalagra a szúnyogháló anyagát. Az egész munka néhány perc alatt megvan és hosszútávra megoldódik minden problémád a rovarokkal.

Bónusz tipp tetőtéri ablakokra

A billenőrendszeres tetőtéri ablakok problémát jelentenek, mert befelé és kifelé is nyílik az ablaktábla, ami leszakítana egy átlagos öntapadós, tépőzáras hálót. Ilyen esetben tud remek megoldást nyújtani a kifejezetten tetőtéri ablakokra kitalált elasztikus rovarháló, ami kezeli azt is, ha a befelé nyíló ablaktábla kicsit megnyújtja. Felhelyezése pontosan úgy zajlik, mint a hagyományos hálóké és néhány percet vesz csak igénybe.

Milyen ablakokra lehet öntapadós szúnyoghálót rakni?

A válasz egyszerű: bármilyenre. Lehet fából, alumíniumból vagy műanyagból az ablak, az öntapadós szalagot bárhová fel lehet helyezni. Csak egy alapos tisztításra van szükség, hogy minél jobban tudjon rá tapadni a hálót rögzítő szalag.Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 08. 11:52, péntek | PR

Kis összegű hitel: az ünnepek pénzmagja

A karácsony közeledtével ideje az ajándékvásárlásra is gondolnunk. Ez azonban elég komoly anyagi terhet róhat ránk, komoly adósságokba pedig nyilván nem vernénk magunkat.

2021. Január 07. 14:00, csütörtök | PR

Nem vagy biztos a nyelvtudásodban? Csinálj próbanyelvvizsgát fillérekért!

A középfokú angol nyelvvizsga nem kis kihívást jelent, emellett pedig sokba is kerül. Éppen ezért nem csoda, ha szeretnél biztosra menni, mikor megpróbálod. Megmutatjuk, hogyan győződj meg, hogy elegendő a nyelvtudásod.

2021. Január 07. 13:54, csütörtök | PR

Ne felejtse el januárban megvásárolni az új autópálya-matricáját!

Van két olyan autópálya-matrica típus, amelyeket ha év elején, azaz még januárban megveszünk, akkor járunk velük a legjobban anyagilag: ezek pedig a megyei és az éves e-matricák.