Városlista
2020. augusztus 5, szerda - Krisztina

Hírek

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

Ha új ablakot rendeltél a közelmúltban, biztosan felmerült a gyári szúnyogháló felszerelése, ami jó ötletnek tűnt egészen addig, míg meg nem láttad az árcímkét. De mit lehet tenni, ha költséghatékony megoldást keresel egy igen viszkető problémára?

Miért annyira fontos a szúnyogháló?

Egy rovarháló ablakra szerelését sokan elsősorban azért tartják jó ötletnek, mert a szúnyogokat akarják kívül tartani. Ez természetesen érthető, hiszen kellemetlen érzés a csípések okozta irritált és viszkető bőr. Ugyanakkor a kényelmi szemponton túl egészségügyi okai is vannak annak, hogy fontos a szúnyogháló beszerzése.

A szúnyogok, legyek és egyéb rovarok rengeteg betegséget hordozhatnak. Akár egy csípésen keresztül, akár azzal, hogy rámásznak az ételre vagy fogkefére, a rovarok fertőzéseket terjeszthetnek, amik legtöbbször nem életveszélyesek, viszont sok kellemetlenséget okozhatnak. Mindez egyszerűen elkerülhető, ha felszerelünk egy védőhálót rovarok ellen az ablakra.

Öntapadós szúnyoghálót minden ablakra!

A szúnyogháló szerelése egyszerűbb, mint gondolnád. Nincs szükség sem fúrásra, sem csavarokra. A méretre vágás is gyerekjáték. A módszer egyszerű.

Mérd le az ablakot, aztán vágd méretre a szúnyogháló anyagát néhány centi rátartással! Az ablakot ragaszd körbe egy praktikus öntapadós tépőzáras szalaggal és nyomd a horgas szalagra a szúnyogháló anyagát. Az egész munka néhány perc alatt megvan és hosszútávra megoldódik minden problémád a rovarokkal.

Bónusz tipp tetőtéri ablakokra

A billenőrendszeres tetőtéri ablakok problémát jelentenek, mert befelé és kifelé is nyílik az ablaktábla, ami leszakítana egy átlagos öntapadós, tépőzáras hálót. Ilyen esetben tud remek megoldást nyújtani a kifejezetten tetőtéri ablakokra kitalált elasztikus rovarháló, ami kezeli azt is, ha a befelé nyíló ablaktábla kicsit megnyújtja. Felhelyezése pontosan úgy zajlik, mint a hagyományos hálóké és néhány percet vesz csak igénybe.

Milyen ablakokra lehet öntapadós szúnyoghálót rakni?

A válasz egyszerű: bármilyenre. Lehet fából, alumíniumból vagy műanyagból az ablak, az öntapadós szalagot bárhová fel lehet helyezni. Csak egy alapos tisztításra van szükség, hogy minél jobban tudjon rá tapadni a hálót rögzítő szalag.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 15. 11:32, szerda | PR

Állást kínál a Styevola és Fia Kft.

A márkaszervizbe keresnek megbízható, önálló munkavégzésre képes, munkájára igényes munkatársat!

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | PR

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.