Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 21. 08:04, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Ittasan az utcán feküdtek, segített a rendőrség Dorogon

Ittasan az utcán feküdtek, segített a rendőrség Dorogon

Négy bajba jutott emberhez is riasztották a rendőröket az állampolgárok csütörtök este. A gyors intézkedésnek köszönhetően mindannyian még időben segítséget kaptak.

Dorogon két személy is segítségre szorult csütörtök este. A 39 és 23 éves férfiak ittas állapotban, magatehetetlenül feküdtek a földön, mikor az állampolgárok riasztották a rendőrséget. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, és mindkét esetben mentőt hívtak a bajba jutott férfiakhoz.

Az 51 éves tatabányai hajléktalan az állampolgári bejelentésnek, a gyors rendőri intézkedésnek, valamint a szociális munkásoknak köszönheti az életét. A férfi ittas állapotban feküdt a földön, segítség nélkül nem tudott lábra állni és meleg helyre menni. A helyszínre érkező járőrök értesítették az Utcai Szociális Segítők Egyesületét, akik hajléktalan szállóra szállították a férfit.

A 62 éves román állampolgárságú férfira a rendőrök az M1 autópályán találtak rá ma hajnalban erősen átfázott állapotban. Az egyenruhások értesítették az utcai segítőket, akik hajléktalan szállóra vitték, ezzel megmentve őt a kihűléstől.

A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság idén is feltérképezte azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők, melyeket a tél folyamán visszatérően ellenőriznek a járőrök és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket.

A rendőrség folyamatos kapcsolatot tart fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal, így szükség esetén azonnal értesíteni tudja a diszpécserszolgálatot. Amennyiben a rendőrök hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.

A hideg idő azonban nemcsak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT