Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 28. 07:51, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Izgalmas programok sorával telt az idei Zrínyi Napok

Izgalmas programok sorával telt az idei Zrínyi Napok

Izgalmas vetélkedők, érdekes előadások és szórakoztató programok – Idén február 18. és 22. között rendezte meg a Zrínyi Napokat a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola.

A rendezvényen a diákok előadásokon, kézműves foglalkozásokon, tanulmányi versenyeken és vetélkedőkön vehettek részt. Az iskolanapok témája a család volt. A Zrínyisek versenyeikre meghívták a város másik két általános iskoláját is, a Petőfi Sándor és az Eötvös József Tagiskolát.

Zrínyi Napokon először a két tannyelvű 3. és 4. osztályosok számára megrendezett, az angol királyi családról szóló angol nyelvi vetélkedőre került sor, majd a „Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!” címet viselő játékos, interaktív történelmi vetélkedő tette színesebbé a hetet. Az informatikaversenyen Paint programban Arany János Családi kör című verséhez kellett illusztrációt készíteni a tanulóknak. A hét zárásaként pénteken délelőtt az alsós kisdiákok Kovács Lajos: Fülbemászó mesék című könyvének Ki legyen a tavaszi bál szépe? fejezetére támaszkodva játékos foglalkozásokon vehettek részt, majd Sasvári Zoltán csapata bogaras mesejátékot adott elő. A felsősök az iskolához kötődő, híressé vált emberek előadásait hallgathatták meg, illetve vehettek részt az általuk megtartott foglalkozásokon. Borosházi Tamás szíriai régészeti kutatásairól, Lieber Tamás Norvégiáról, Dankó Kristóf Dorog építészeti terveiről, Bartalos József Ady Endréről adott elő. Lattmann Béla gitározott, Simon Kata üvegfestést, Molnárné Végvári Ágota pedig álarckészítést tanított a gyerekeknek.



A felsősök programjait a három iskola között megtartott, az iskolák névadóiról és családjaikról szóló, az iskolák nevének kezdőbetűiből PEZ-nek elkeresztelt vetélkedő zárta, melyre mindegyik iskola indulót, szurkolói zászlót is készített. Szoros küzdelem után a Zrínyi iskola nyerte meg a vetélkedőt, a Petőfi iskola a második, az Eötvös pedig a harmadik helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT