Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 12. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Új cégformával élénkítenék az ingatlanpiacot

Új cégformával élénkítenék az ingatlanpiacot

Úgy tűnik, hogy egy különleges eszközzel szeretne a kormány új életet lehelni a hazai ingatlanpiacba.

Az Országgyűlés megszavazta a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló törvényt. Ritka kivételként a törvényt a Fidesz mellett az MSZP képviselői is támogatták.

A nemzetközi ingatlanpiacon Real Estate Investment Trust-ként ismert speciális ingatlanalapok magyarországi engedélyezésére vonatkozó törvényjavaslat célja, hogy Magyarország a közép- és kelet-európai régió pénzügyi szolgáltató központjává váljon. A szabályozott ingatlanbefektetési társaságok mentesülnek a társasági adó, valamint az iparűzési adó alól. Cserébe arra kötelezik őket, hogy az osztalékként kifizethető eredményének legalább 90 százalékát kifizetik az arra jogosultaknak.

A szabályozott ingatlanbefektetési társaságoknak tőzsdére kell menniük és legalább 25 százalékos közkézhányaddal kell rendelkezniük. Persze nem minden szerencselovag alapíthat ilyen céget, csak komoly tőkeerővel rendelkező társaság. Legalább 10 milliárd forint induló tőke kell hozzá. Az új cégtípusnak a portfóliójában minimum 6 ingatlannak kell lennie, de a gyakorlatban ez vélhetően ennél többet jelent. Mivel tőzsdei társaságokról van szó, ezért a szabályozott ingatlanbefektetési társaságoknak az ingatlan-portfoliót legalább negyedévente - külső értékbecslőt megbízva - újra kell értékelniük.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.