Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 18. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, melynek célja a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére, valamint a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása.

A kedd 17 órai irodanyitó ünnepségét követően az önkormányzat udvarában, az okmányirodával szemben működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, mely számos programmal segíti az esztergomi családokat. Így egyebek közt a „Családokat támogató komplex programsorozat az esztergomi családi közösségekért” című projektjével.

Ezt a pályázatot a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére írta ki az a szervezet, mely uniós támogatást is nyert elképzelésére. Ennek köszönhetően a program már április közepén beindult és tíz hónapig tart. A projekt során az alapítvány a tízéves tapasztalatára támaszkodva, tematikus programokkal, előadásokkal, rendszeres foglalkozásokkal, egyéni tanácsadással valamint családlátogatások során éri el a kamaszokat, kisgyermekes szülőket és kamasz gyermeket nevelő családokat. Általános cél a munka és gyermekvállalás összeegyeztethetőségének erősítése, a gyermekvállalás népszerűsítése, a családon belüli konfliktusok kezelése, a szülői szerep segítése.

Programjainkkal ösztönözzük a családbarát közösségek kialakulását, tudatosítjuk a harmonikus családi élet és gyermekvállalás fontosságát” – olvasható a szervezet közleményében.

Célunk olyan komplex szolgáltatások nyújtása az esztergomi családok számára, melynek egyes elemei egymás hatását kiegészítik, erősítik, és amelyek között mindenki talál a saját jelenlegi élethelyzetének és igényének megfelelőt. Hisszük, hogy munkánk segíti a kis helyi közösségek kialakulását, megerősödését” – tér ki a részletekre a kommüniké.

A projektben négy esztergomi nagycsaládos édesanyát alkalmaz az alapítvány félállásban, a programhoz pedig az esztergomi önkormányzat egy iroda rendelkezésre bocsájtásával járul hozzá.

Ez a program egy jó példa arra, hogy egy uniós pályázat, egy civil szervezet, önkéntesek és egy önkormányzat együttműködése egy sok emberhez eljutó nagyszerű programsorozatot tud létrehozni” – tette hozzá Lukács Anikó, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány munkatársa, akit a luna@esszencia.hu emailcímen és a 30/412-52-12-es számon lehet további részletekről kérdezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.