Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 03. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK / fotó: illusztráció

Újabb drogbukta Dorogon, ezúttal iskolában

Újabb drogbukta Dorogon, ezúttal iskolában

Az iskolaigazgató kérésére vonultak ki a rendőrök kedden az egyik dorogi általános iskolához, ahol több tanuló is kábítószert fogyasztott. Három közülük épp a bejelentés előtt bukott le az anyag kínálása közben a WC-ben.

Az igazgatónak a szülők jelezték a problémát a hét elején, ezért a tantestület figyelni kezdte a gyerekek viselkedését. Különösen azt a három tanulót, akik a gyanú szerint iskolatársaiknak herbált kínálgatnak. Kedden a tanítás kezdete előtt az iskola tanulói közül többen is jelezték a tanároknak, hogy a három fiú ismét a WC-ben ajánlgatja megvételre a kábítószert.

A gyerekeket először az igazgató kérdezgette, ők azonban tagadták a „vádakat”. Később a szülők és a rendőrök előtt már közlékenyebbnek bizonyultak. A három tanuló közül a nyomozók végül egyet állítottak elő a dorogi rendőrkapitányságra, két társa ugyanis még gyermekkorú, így ők nem vonhatók büntetőeljárás alá.

Egy 14. évét betöltött iskolást azonban szülője jelenlétében tanúként meghallgattak a rendőrök a rendőrségen. A hatodik osztályos fiú elmondta, hogy azért volt a WC-ben kedd reggel, mert neki is megvételre kínálták a herbált, de nem vásárolt a drogból. Bevallotta, hogy fiatal kora ellenére dohányzik, de kábítószert állítása szerint még soha nem fogyasztott. Nem úgy, mint a két gyermekkorú, aki tudomása szerint rendszeres fogyasztó.

A dorogi rendőrkapitányság a fiút átadta törvényes képviselőjének és szabadon távozhatott a kapitányságról.

A közelmúltban egy fűtermesztő testvérpár is lebukott Dorogon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT