Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. November 24. 11:46, szombat | Helyi
Forrás: KEMRFK

Újabb kábszerültetvényes bukott le - videó, fotók

Újabb kábszerültetvényes bukott le - videó, fotók

Kábítószer termesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a megyei rendőrség egy 50 éves tatabányai férfi ellen. A gyanúsítottat péntek este összehangolt akció keretén belül fogták el és vették őrizetbe.

A termesztő családi házának egyik helyiségében alakította ki az ültetvényt. Elmondása szerint a cserepekbe cannabist ültetett. A nyomozók jelentős mennyiségű, összesen 179 tő növényt foglaltak le és adtak át szakértői vizsgálatra. A házkutatás során további – mintegy öt kilogramm mennyiségű – szárított növényi származékot találtak a rendőrök.

A házkutatással egy időben a járőrök Tatabánya belterületén közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 45 éves helybeli férfit, aki gépjárműjével közlekedett. Zavart viselkedése miatt a rendőrök átvizsgálták személygépkocsiját és ruházatát. Ennek során az intézkedés alá vont személynél ismeretlen eredetű növényi származékot találtak, ezért további intézkedés céljából előállították a tatabányai rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Kihallgatása során elmondta, hogy a nála talált több mint 80 gramm „anyagot” attól a férfitól vette, akinél a nyomozók épp házkutatást tartottak. A 45 éves tatabányai férfi ellen kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított.

Az 50 éves „ültetvényest” termesztéssel jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT