Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2011. December 30. 08:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Januártól 4 milliárd forintra pályázhatnak a kertészetek

Januártól 4 milliárd forintra pályázhatnak a kertészetek

Négymilliárd forintra pályázhatnak január 1-től a mezőgazdasági termelők, illetve a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban kertészetek korszerűsítésére.

A kérelmeket január 31-ig kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtani.

A pályázat feltételeiben idén fontos változás, hogy egy kérelemre az eddigi, célterületenkénti 200 millió forint helyett maximum 50 millió forint adható, így több kertészet juthat támogatáshoz. A változás kedvez a kistermelőknek, akik kisebb forrásigényű beruházásaikhoz is tudnak így hozzájárulást nyerni.

A zöldség-gyümölcs termelői csoportok, szervezetek három célterületre kérhetnek forrást:- a kertészetben szükséges épületek, létesítmények építéséhez, felújításához; - új tárolók, manipuláló létesítmények építéséhez, korszerűsítéséhez; - az épületek energiaellátását biztosító beruházások megvalósításához.

A kertészetek korszerűsítésének támogatása hozzájárul az ágazat versenyképességének javításához, a foglalkoztatás növeléséhez, a vidéken élők helyben maradásához.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kertészet, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.