Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Szeptember 18. 04:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Japán mester érkezik a 19. évadjukat kezdő esztergomi aikidosokhoz

Japán mester érkezik a 19. évadjukat kezdő esztergomi aikidosokhoz

Már a 19. évadját kezdi meg Bak László dojovezető (5. dan, Aikikai Shidoin) vezetésével ősszel a Bocskoroskúti úti Aikido Shinbukan Dojo.

Az egyesület a legnagyobb magyarországi aikido föderáció az Aikikai Hungary szervezet teljes jogú tagjaként kapcsolatban áll a Hombu dojoval, és az Aikikai Alapítvánnyal (Aikido World Headquarters, Japán), valamint a Nemzetközi Aikido Szövetséggel (IAF).

Az iskolaévvel együtt a gyermekedzések is elkezdődnek, mindhárom csoport (ovis, kisiskolás, junior) valamit a felnőttek is a szokásos rend szerint gyakorolhatnak a japán stílusban épült, autentikus gyakorló teremben, melyet egy, a szintén keleties hangulatú kert öllel körbe.

Kezdők és haladók egymást segítve gyakorolnak, az edzések heti több alkalommal, reggeli és esti, valamint hétvégi időpontokkal is segítik, hogy mindenki az időbeosztásának megfelelően eljusson.

Ősszel általában megnövekszik a csatlakozók, kezdők és újrakezdők száma, de a csoportokhoz év közben is bármikor lehet csatlakozni. Elég csak edzésidőpontban a dojoba menni.

Az év végéig a normál edzéseken kívül számos program tartogat még az érdeklődők számára tanulási lehetőséget.

Még a szeptemberben a haladóbb tanítványok egy kifejezetten nekik szóló, úgynevezett Yudansha trainingen vehetnek részt, melyen a szintjüknek megfelelő technikákat gyakorolják.

Októberben Igarashi Kazuo 7. danos japán aikido mester tart szemináriumot, mely kezdők és haladók számára is kiváló lehetőség az Aikido magasabb szintjének megismerésére, hibák korrigálására.

Idén a gyermekek is örülhetnek, mivel a mester gyerekedzés keretében várja az érdeklődőket október 5-én délután.

Bak László dojovezető rményei szerint majd 100 gyerek vesz egyszerre részt a mester edzésén.

A novembert vizsgák színesítik, melyen mesterfokozatra idén hárman tesznek majd - remélhetőleg sikeres - vizsgát, tanulófokozatra ennél többen készülnek jelenleg, hogy a következő szint követelményeit, tudásukat a vizsgáztatók elé tárják.

Kezdők minden csoportba folyamatosan jelentkezhetnek, az edzések nyíltak, szabadon látogathatóak. Semmilyen előképzettség nem szükséges ahhoz, hogy valaki csatlakozzon, egyedül az elhatározás részéről, a többit a gyakorlás során, saját képességei szerint felcsipegeti majd.

Az Aikido gyakorlás elsődleges célja a fizikai és mentális tréning, amit a technikák folyamatos gyakorlásával a tudásszinttől függetlenül bárki elkezdhet. Mivel az Aikidoban nincs verseny, így a gyakorlás az egymással való együttműködés által fejleszti az egyént, nem a másokkal való versengés, tudásösszemérés a fejlődés alapja, ez az oka, hogy a művészetet gyakorlók életkora igen magas. Az aikido gyakorlásának nemcsak egészségügyi előnyei vannak, hanem a mindennapi életben szükséges önbizalmat is növeli – részletezte Bak László.

Hozzátéve: a dojo megfelelő hely arra, hogy jobban megértsük az emberi természetet és kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül új emberekkel ismerkedjünk meg.

A gyakorlásnak az alábbi fizikai hatásai vannak:
• Természetes módon mozgatja és erősíti az izomcsoportokat
• Jobb és bal agyfélteke összekapcsolása által kiegyensúlyozottabbá teszi az egyént
• Testtartás, légzés javul, a lábak, csípő erősödik, javul az ízület feszítésekkel szembeni ellenállása
• Ízületek hajlékonyabbá válnak
• Test térbeli érzékelése, valamint koordinációs készségek fejlődnek

Az edzéseken a gyakorló teljes mértékben kikapcsolódik, a dojo-n kívűl hagyva a napi problémákat, ezáltal teljesen feloldódva a napi stressz alól, frissen, új energiákkal feltöltődve tér haza. A rendszeres gyakorlás ráébreszt arra, hogy az edzéseken elsajátított tudás a mindennapokban alkalmazva kiegyensúlyozottabbá, nyitottabbá tesz. Az aikido pozitív hatása igazolható mentálisan sérült, stroke-os és enyhén autista egyéneknél is. Az ő fejlesztésük speciális metodikával és csoportokban történik.

További részletek kérhetők:

Aikido Shinbukan Dojo
2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.
web: aikidojo.hu
e-mail: aikidojo@me.com
tel: +36 20 916 6568

Címkék: aikido

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.