Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 13. 11:53, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jászai Mari-díjat kapott Horányi László

Jászai Mari-díjat kapott Horányi László

Jászai-díjat vehetett át szerdán az Esztergomi Várszínház vezetője, Horányi László színművész a fővárosban.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából művészeti és egészségügyi díjakat adott át szerdán délelőtt a Pesti Vigadóban.

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház vezetője.

A Jászai Mari-díj állami kitüntetést 1953-ban alapított a magyar kormány színművészeti díjként. Névadója Jászai Mari, a drámai színjátszás nagy művésze volt.

A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a művészet a lélek talán legfinomabb megnyilvánulása, a művész szeretne értéket adni az emberiségnek és lehetővé tenni az emberek közötti megértést.

Köszöntőjében a miniszter kiemelte, a magyar kultúra rendkívül gazdag, és nemcsak az egyénnek, de a nemzetnek is van lelke; biztos, hogy ez önazonosságunk része, több ezer éves kultúránkkal, hagyományainkkal, hitünkkel, történelmünkkel együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.