Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 03. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Játszóparkot kapott Esztergom

Játszóparkot kapott Esztergom

Hét építőipari szereplő összefogásával újult meg a „MegszépülAVárosom” győztesének közterülete

Az esztergomiak örülhettek a „MegszépülAVárosom” kezdeményezés második fordulójának, hiszen közel 9000 szavazatot megszerezve, első helyen végeztek a versenyben. A hét építőipari cég neve által fémjelzett (Mapei Kft., RAVAK Hungary Kft., ROLL-LUX Árnyékolástechnikai és Kereskedelmi Kft., ELKO EP HUNGARY Kft., Cetelem Bank Zrt., Bramac Kft., enHome) kiírás célja a tavalyihoz hasonlóan egy vidéki város vagy budapesti kerület közterületének rehabilitációja volt, amely így a közösség javát szolgálhatja. A felújítási munkák befejeződtek, így Esztergom városának lakói birtokba vehették a Pór Antal téri játszóparkot, ahol kalandvár, lengőhinta és homokozó várják a pihenni vágyókat. A felújítás értéke több mint 2 millió forint volt.

Megszépült az esztergomi Pór Antal tér, amely a „MegszépülAVárosom” pályázatán az első helyet szerezte meg az év elején, közel 9000 szavazattal. A közterületen a helyi lakosok döntésének megfelelően játszópark létesült, aminek köszönhetően a parkba látogatók aktívan és hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Az összesen 5 darab eszközt az építőipari cégek több, mint két millió forint értékben adományozták a győztes város önkormányzatának. A kivitelezést a kezdeményező cégek egy helyi vállalkozással (Zöld Út Kft.) karöltve vállalták magukra. A kivitelezés megkezdése előtt Esztergom város lakói közösségi portálokon szavazással döntöttek arról, hogy játszó-, vagy pihenőparkot szeretnének a Pór Antal téren.

Játszóparkot kapott Esztergom

„Külön köszönetemet szeretném kifejezni az esztergomiaknak, akik figyelemmel követték az önkormányzat felhívása nyomán a MegSzépülAVárosom Programot, illetve az abban szereplő játszótereket. Városunk polgárainak összefogása ezúttal is jó irányba vitte az eseményeket és közönségszavazáson hozta ki győztesnek a Pór Antal teret. Az itt elvégzett beruházásnak köszönhetően, az esztergomi önkormányzat fejlesztési terveivel szerves összhangban új játszótér épült. A régi, vas mászókák helyett több korszerű játékelem – így például hinta, mászó torony, ponyvatetős homokozó, valamint utcabútorok és egy ülőkékkel ellátott sakkasztal kapott helyet, a parkosítással megszépült helyen. A Pór Antal téri park jövőre az önkormányzat szándékai szerint tovább épül, a most kihelyezett játékok mellett további eszközök várják majd a gyermekeket.” – mondta el Romanek Etelka, Esztergom város polgármestere.

„A program mögött álló kezdeményezők az ÉpítkezemFelújítok kezdeményezésbe (www.epitkezemfelujitok.hu) tömörülve már hosszú évek óta segítik tanácsokkal, különleges lehetőségekkel az építkezőket és felújítókat. 2013-ban azonban úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tovább lépnünk, aktívan tenni akartunk azért, hogy szebb, jobb környezetben élhessünk. A „MegszépülAVárosom” projekttel ugyanerre akartuk ösztönözni az embereket is, hogy mindenki figyeljen oda a tágabb lakókörnyezetére is, ne csak a saját otthonára, hisz a felelősségünk közös. A tavaly Veszprémben átadott fitnesz eszközök és a most Esztergomban átadott játszótéri eszközök ezt a gondolatiságot valósítják meg.” – mondta el az átadással kapcsolatban Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. ügyvezető igazgatója, a projekt kitalálója és koordinátora.

Játszóparkot kapott Esztergom

A pályázatot életre hívó cégek a helyszínen jelentették be a verseny folytatását. 2015. szeptember 2-ától újra indul - immáron harmadik alkalommal - a szavazás, amelyre 2016. január 10-ig várják a voksokat, hogy jövőre ismét megszépülhessen egy megyeszékhely, vagy egy budapesti kerület közterülete. A városokra a projekt honlapján, a www.megszepulavarosom.hu lehet leadni a szavazatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.