Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2017. Január 26. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Jégbe fagyott hattyút mentettek Esztergomban - FOTÓK

Jégbe fagyott hattyút mentettek Esztergomban - FOTÓK

Egy jégbe fagyott hattyút mentett meg a minap Esztergomban Szekeres Panna és párja. Sőt azóta etetik is az egyre jobban lévő állatot.

Fióka és Madármentés közösségi oldalának bejegyzése:

Igen, sokszor látjuk, hogy baj van, s kell, kéne egy hős… és mindig ebből van a legnagyobb hiánycikk. De ha veszünk egy nagy levegőt, és nekifogunk, akkor nem kell másra várni, mi magunk válhatunk azzá, aki segít, aki megoldja a bajt. Szekeres Panna és párja észrevették, hogy Esztergomban a Prímás-szigeti kis Duna-ágban ott egy magányos hattyú, csapdába esve, a jégbe fagyva. Nem vártak, nekiálltak és feltörték körülötte a jeget, kiszabadították. Közben hívtak minket, tanácsokat kérve. Megbeszéltük, mivel, hogyan kellene etetni a hattyút, azt honnan tudják gyorsban beszerezni, hogyan tálalják a hattyúnak - aki annyira le volt gyengülve, hogy mozdulni se sok ereje volt, felélte az erőtartalékai maradékát a jég fogságában. Aznap is sikerrel megetették, és az azóta eltelt 4 napban is napi 3szor mennek le hozzá etetni. A hattyú erősödik, kezdi összeszedni magát. Befogni nem kellett, helyben lett megoldva - és milyen jól - a baj. Így lett Szekeres Panniból az a hős, akire ott szükség volt. A fotókat, videókat ő készítette a kérésemre, mert szerettem volna mindezt itt leírni, hogy mindenki láthassa, sokszor a hős ott van, kéznél. Mi magunk lehetünk azzá, csak akarni kell. Mi meg segítünk a tanácsainkkal, hogy a segítség szakszerű legyen. Így, együtt, sokkal több madáron tudunk segíteni:-) (András)Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 07:18, szerda | Helyi

Megújulva visszaérkezik Esztergomba az ex-Komárom állóhajó

Október elsején várhatóan 11 óra körül a felújítások után visszaérkezik Esztergomba az ex-Komárom állóhajó.

2020. Szeptember 30. 07:11, szerda | Helyi

A szigeten folytatódik a régészeti próbafeltárás

Augusztusban kezdődtek a régészeti próbafeltárások Esztergom leendő gátjának helyszínein.

2020. Szeptember 30. 07:08, szerda | Helyi

Újra Hamlet Esztergomban - FOTÓK

Október 4-én 15 órakor újra látható a Babits Mihály Színház Hamlet előadása Esztergomban a Bubik Színpadon. Az előadásra korlátozott számban kaphatók még a jegyek.

2020. Szeptember 30. 07:08, szerda | Helyi

20 évesen már eltiltották a vezetéstől

Az esztergomi járőrei szeptember 29-én 2 óra 35 perckor Kertvárosban a Damjanich utcában ellenőriztek egy autóst.