Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 21. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Jelentős munkahelyteremtés Esztergomban is – Munkáltatói fórum - VIDEÓ

Jelentős munkahelyteremtés Esztergomban is – Munkáltatói fórum - VIDEÓ

Munkáltatói fórumot rendezett a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hétfőn Esztergomban. A rendezvényen Völner Pál államtitkár elmondta, jelentős mértékű munkahelyteremtés indult meg Esztergomban is.

A helyi cégek versenyképességének növeléséről valamint új lehetőségeikről beszéltek a kamara Munkáltatói fórumán hétfőn az előadók. Szó esett a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseiről, a munkáltatói aktuális adóügyi feladatairól, emellett a megyei kormányhivatal munkaügyi és munkavédelmi szakigazgatási szervének idei ellenőrzési irányelveiről és hatósági ellenőrzési tervéről is.

A fórumon felszólalt Völner Pál államtitkár is, aki hangsúlyozta, hogy a 2010-es kormányváltás óta kiemelt célja a kormányzatnak a gazdaság élénkítése, a munkahelyek bővítése. Ennek az eredménye egyebek közt például, hogy 2012 decemberében a megyei álláskeresők száma 12,8 százalékon állt, ma pedig ez a mutató 6,7 százalékra csökkent.

Völner Pál hozzátette, hogy nemcsak a közfoglalkoztatásban mutatkozott javulás, hanem a vállalkozói szférában is jelentős mértékű munkahelyteremtés indult meg, több nagyberuházás zajlott le Esztergomban is, például a Suzukinál, de több más esztergomi vállalatnál is.

Országosan is látható, hogy az állami beruházások és multinacionális cégek beruházásai mellett a kis- és középvállalkozási (kkv) szektor is hozzá tudta tenni a maga részét a foglalkoztatás növekedéséhez. A kormányzat számára kiemelt fontosságú volt a kkv szektorban az új munkahely támogatása, erre a tavalyi költségvetésben 300 milliárd forintot különített el, de ugyanez volt fontos az uniós támogatások kihasználásánál” – fűzte hozzá az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.