Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 16. 10:20, péntek | Helyi

Jó hír az esztergomi kórháznak - közlemény

Jó hír az esztergomi kórháznak - közlemény

Az esztergomi kórház a fejlesztési lista elején van – mondta Szócska Miklós tegnap Esztergomban.

Az egészségügyi államtitkár mellett Hidvéghi Balázs EP-jelölt, valamint a térség országgyűlési képviselője, Völner Pál szólalt fel a mintegy 150 fős hallgatóság előtt.

A Balassa iskolában Dr. Völner Pál, a térség képviselője, államtitkár köszöntötte csütörtök délután Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt, valamint, Hidvéghi Balázst, külgazdaságért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárt, nem mellesleg pedig a Fidesz EP listájának 13. helyezettjét.

Jó hír az esztergomi kórháznak - közlemény

A fórum előadói felszólalásaikban összefoglalták az elmúlt parlamenti ciklus fejlődési szakaszait, illetve a választókerületi elnök Völner Pál ismét megköszönte az országgyűlési választásokon elért eredményt elősegítő aktivistáknak munkájukat, lelkesedésüket. Mint Völner Pál mondta, az április 6-ai választásokat megelőző munka folytatódik most az uniós, majd pedig ősszel, az önkormányzati választások előtt is.

Hidvéghi Balázs elemző beszédében sorra vette a Fidesz-KDNP kormány elmúlt négy évében elért eredményeket, a foglalkoztatottságának növelésétől kezdve a rezsicsökkentésen keresztül a kettős állampolgárság megalkotásáig.

Jó hír az esztergomi kórháznak - közlemény

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az ellátó rendszerek helyreállításának fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, az Orbán-kormány fontos feladatának tekintette és tekinti, hogy a magyarok egészségesek és egészségtudatosak legyenek, illetve, hogy a betegek magas szintű ellátásba részesüljenek, az egészségügyben motiváltak legyenek a dolgozók.

Szócska Miklós kiemelte: a nemdohányzók védelmére alkotott törvénynek köszönhetően több mint 200 ezren hagyták abba a dohányzást, de legalább ilyen fontos, hogy egy új rendelkezés értelmében negyedével kevesebb cukor és só kerül az élelmiszerekbe.

Jó hír az esztergomi kórháznak - közlemény

Az egészségügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az új magyar egészségügyi program komoly hozadékkal bír, ebből lehet fejleszteni az egészségügyi dolgozók bérét. Az egészségügyi ellátórendszer javulásának egyik mutatója lehet a cél, hogy jövő év végére maximum fél év legyen bizonyos műtétek előtti várakozási idő, valamint, hogy jóval olcsóbban lehet ma hozzáférni a biztonságos gyógyszerekhez, de megkezdődött az ápolói, szakápolói utánpótlás visszarendezése. Igaz, ehhez 2-3 évre lesz szükség, amihez kötődik az orvos-kivándorlások csökkenő száma, fogalmazott az államtitkár.

Szócska Miklós rámutatott, az Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak köszönhetően az elmúlt évek munkájának köszönhetően a magyarok egészségesebbek, egészségtudatosabbak és az ellátórendszer is jobban működik.

A támogatások tekintetében Szócska Miklós arról is beszámolt, hogy az esztergomi kórház a fejlesztési lista elején van, mely főként eszközfejlesztés, ami az ellátás színvonalának javulását hozza el.

Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.