Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 08. 07:49, szombat | Helyi

Jobbik a Zsinagógában? - Nyílt levél Maronka Csillának

Jobbik a Zsinagógában? - Nyílt levél Maronka Csillának

Tisztelt Ügyvezető Igazgató Asszony!


Kénytelen vagyok ezúton fordulni Önhöz annak érdekében, hogy a nagy nyilvánosságot kapott esztergomi ügy békés úton rendeződjön.

Miután az önkormányzati tulajdonú épület (Esztergom, Imaház utca 2/a) helyiségeinek bérbeadása a 2008-ban megkötött és meghosszabbított (26/2013.sz.) bérleti szerződésben, valamint a 2007-ben aláírt és módosított (810/2007.sz.) közszolgáltatási szerződésben szabályozott, ezért a polgármesternek ebben az ügyben a demokratikus jogállam keretein belül nincs utasítási jogköre. Ügyvezető igazgató asszony a rendelkezésemre bocsátott dokumentumok alapján a fent említett szerződések szerint járt el, ám a kialakult helyzetre tekintettel kérem, hogy tiszteletben tartva az egyenlő bánásmód és a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogokat is mérlegelje döntését.


A Holokauszt 70. évfordulója emlékévében mindannyiunk közös felelőssége, hogy az üldözés és népirtás ne ismétlődhessen meg soha többé. Nemzeti ügynek kell tekinteni a tragédiára való emlékezést. A megbékélés, a kollektív gyász, az áldozatokkal való együttérzés színhelyéhez méltón kell viselkednünk mindenkor. A nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt.


Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az érvényes bérleti szerződéssel a Várszínház és Kultúrmozgó Esztergom Nonprofit Kft. mindenkori ügyvezetőjének hatáskörébe tette az egykori zsinagóga helyiségeinek használatát, ezért csak kérni tudom, hogy a hely szelleméhez méltóan érvényesítse bérbeadási kompetenciáját. Különös tekintettel arra, hogy éppen Ön kérte segítségemet abban, hogy a Holokauszt emlékév megrendezéséhez támogatókat keressünk, melynek eseményei ugyanebben az épületben kapnának helyet.


Esztergom, 2014. február 7.

Tétényi Éva
Esztergom, Esztergom-kertváros és
Pilisszentlélek független polgármestere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.