Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 15. 15:03, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánították Romániában az Új Magyar Gárda egyik tagját

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánították Romániában az Új Magyar Gárda egyik tagját

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánította öt évre a román legfelső bíróság Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját - közölte kedden a román Mediafax hírügynökség.

A legfelső bíróság kedden azt követően határozott erről, hogy Mikola Béla fellebbezett az első fokú ítélet ellen. A bukaresti ítélőtábla március 20-án ítélte öt évre nem kívánatos személlyé az Új Magyar Gárda tagját. Kommandósok még aznap kitoloncolták Romániából a magyar állampolgárt, akit a marosvásárhelyi lakásából kísértek a román-magyar határig.
A román belföldi titkosszolgálat (SRI) szóvivője korábban úgy nyilatkozott a Mediafaxnak, hogy a SRI "bizonyossággal megállapította", a magyar állampolgár a román nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenységet folytatott Romániában.
A Mikola Béla elleni eljárással egy időben három másik magyar állampolgárt is kitiltottak Romániából, köztük a Jobbik két képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy olyan szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik.
A román belügyminisztérium a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetés után intézkedett a négy magyar állampolgár ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).