Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2014. Június 19. 07:58, csütörtök | Helyi

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomba!

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomba!

Esztergomban működjön az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, ehhez pedig ajánlja fel a város a Sándor-palotát vagy a Déli-Kanonoksort, mindezt az esztergomi Fidesz javasolja a városvezetésnek.

„Magyarország kormánya célul tűzte ki az országos közigazgatás részleges decentralizálását, egyes intézmények és minisztériumok vidékre költöztetését. A vidék bekapcsolása az ország működtetésében újabb lehetőséget jelent számos településnek, köztük Esztergomnak is.

A Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke ezért azzal a kérdéssel fordul a város vezetéséhez, hogy fontolják meg annak a lehetőségét, hogy a már korábban is az Alkotmánybíróság székhelyéül szolgáló Sándor-palotát, vagy esetleg a felújításában félbemaradt Déli-Kanonoksor épületét ajánlja fel Esztergom Város Önkormányzata arra a célra, hogy vagy az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, vagy egyéb, országos feladatokat ellátó közintézmény székhelye Esztergomba kerüljön.” – olvasható a helyi Fidesz elnökének a polgármesternek címzett levelében.

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomban!

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.