Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. Június 19. 07:58, csütörtök | Helyi

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomba!

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomba!

Esztergomban működjön az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, ehhez pedig ajánlja fel a város a Sándor-palotát vagy a Déli-Kanonoksort, mindezt az esztergomi Fidesz javasolja a városvezetésnek.

„Magyarország kormánya célul tűzte ki az országos közigazgatás részleges decentralizálását, egyes intézmények és minisztériumok vidékre költöztetését. A vidék bekapcsolása az ország működtetésében újabb lehetőséget jelent számos településnek, köztük Esztergomnak is.

A Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke ezért azzal a kérdéssel fordul a város vezetéséhez, hogy fontolják meg annak a lehetőségét, hogy a már korábban is az Alkotmánybíróság székhelyéül szolgáló Sándor-palotát, vagy esetleg a felújításában félbemaradt Déli-Kanonoksor épületét ajánlja fel Esztergom Város Önkormányzata arra a célra, hogy vagy az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, vagy egyéb, országos feladatokat ellátó közintézmény székhelye Esztergomba kerüljön.” – olvasható a helyi Fidesz elnökének a polgármesternek címzett levelében.

Jöjjön Alkotmánybíróság vagy minisztérium Esztergomban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.