Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. December 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek vasárnapi egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja.

Idén négy tárgyra - Forma 1-es dedikált zászlóra, Terence Hill mellényére, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára - lehet licitálni, az induló ár 500 ezer forint - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője pénteken az MTI-nek.

Kiemelte: több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, de további tárgyakat már nem tudnak befogadni. A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni - fűzte hozzá.

A főszerkesztő elmondta, hogy a tárgyak eladásából kétmillió forint, valamint a 1358-as adományvonalra és a számlaszámra küldött összegekből 53 millió forint gyűlt össze.

Vasárnap reggeltől estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján - a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban - foglalkoznak a jótékonysági akcióval, s ezen a napon a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat - tette hozzá.

A vasárnapi adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és a "magyarországi reformáció fellegvárából", Debrecenből, valamint Miskolcról és Kárpátaljáról jelentkeznek a közmédia munkatársai.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el