Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 27. 18:03, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mégis szerdán indul újra a termelés a Suzukiban

Mégis szerdán indul újra a termelés a Suzukiban

Szerda helyett jövő hétfőn indulhat újra a termelés a Suzukinál – értesült Népszava. A vállalat azonban ezt hétfőn cáfolta és megerősítette, hogy szerdán újraindul a termelés.

Pár nap és újraindul a Suzuki gyár – írtuk múlt héten. Akkor a vállalat közleményben azt közölte, hogy április 29-től fokozatosan újraindul a termelés minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével. Kezdetben egyműszakos munkarendben. A Suzuki rendkívül szigorú vírusellenes intézkedései kiterjednek majd egyebek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is.

A Népszava értesülései szerint azonban nem szerdán, hanem majd május 4-én indul újra a termelés. Mint a lapnak nyilatkozó László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta: mindezt a hétvégén közölték a dolgozókkal. Kitért arra is, hogy a középvezetők számára szerdán lesz egy tájékoztató illetve képzés, csütörtökön pedig sorokat töltenek fel. A termelés viszont várhatóan csak május 4-én indulhat ismét újra, a korábbi terveknek megfelelően csupán egy műszakban.

Szerdán indul a termelés

A vállalat azonban hétfőn cáfolta a lap értesüléseit és közleményben közölte:

ahogyan azt a 2020. április 22-én kiadott hivatalos közleményünkben bejelentettük, április 29-én a Magyar Suzuki Zrt. újraindítja a termelést.

Akárcsak a Magyar Suzuki, a vállalat partnerei és beszállítói mind felkészültek a gyártás újraindulására.

Jelen álláspont szerint nem számítunk fennakadásokra vagy nehézségekre az ellátási láncban, beszállítóink teljesíteni tudják a vállalat igényeit - olvasható a közleményben.

400 autó készülhet naponta

A portfolio.hu megkeresésére a vállalat közölte: a hét minden munkanapján lesz termelés. Az egyműszakos munkarendben körülbelül 400 autó készülhet el naponta. Vitara és SX4 S-CROSS, amelyekből az európai uniós piac számára hibrid hajtású változatok készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT