Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 09. 07:45, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Polgármesteri Hivatal

Újra európai rögbis fesztivál Esztergomban

Újra európai rögbis fesztivál Esztergomban

Európai rögbis fesztiválnak ad otthont jövő nyáron Esztergom, erről múlt pénteken tárgyalt az európai veterán rögbiseket tömörítő szövetség vezetői, Tétényi Éva polgármester és az Esztergomi Vitézek vezetői a városházán.

Múlt pénteken délután a Polgármesteri Hivatalban találkozott Tétényi Éva polgármester, Marko Protega EVRA titkár, Elio De Anna EVRA alelnök – aki az Olaszországi Velencei Régió Nemzetközi Kulturális és sportminisztere is egyben – valamint a vendéglátó és szervező klub, az Esztergomi Vitézek Rugby SE vezetői.
A találkozó témáját a jövő nyáron Esztergomban megrendezendő EVRA Rugby Fesztivál adta, melynek részleteiről tárgyaltak a jelenlévők. Az együttműködés első lépéseként a szervezők az előkészületekről, a lebonyolításról, valamint az eseménnyel kapcsolatos szerepvállalásokról ejtettek szót. Ezenfelül a fogadáson a résztvevők aláírta egy „Együttműködési megállapodást” a rendezvény sikeres megrendezése érdekében.

Az EVRA Rugby Fesztivál 2013-ban már másodszor érkezik Esztergomba, a torna az Európai Veterán Rugby Szövetség égisze alatt zajlik majd le június 20-a és 23-a között. A négy napos rendezvény csapatait olyan játékosok alkotják 35-70 éves életkor között, akik hazájuk gazdasági és társadalmi életének is fontos szereplői. A szervezők ígérete szerint az első tornához képest a 2013-as nagyobb létszámú és komolyabb esemény lesz, várhatóan 5-800 veterán rögbi játékos érkezik a városba, valamint közel 1000 szurkoló. A torna összköltségvetése körülbelül 1 millió euró lesz, mely természetesen eloszlik Esztergom és a régió között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT