Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 28. 05:06, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kalandokkal és nyereményjátékokkal is készül a Vármúzeum a Nemzeti Emlékhelyek Napjára

Kalandokkal és nyereményjátékokkal is készül a Vármúzeum a Nemzeti Emlékhelyek Napjára

Idén is megrendezi a Nemzeti Emlékhelyek Napjához kapcsolódó programjait a Vármúzeum.

Sok érdekes és izgalmas programmal készülnek a múzeum munkatársai a látogatóknak, akiket egyebek közt rendhagyó tárlatvezetéssel, kalandjátékkal, üzenőfallal, reneszánsz festéssel, fotósarokkal és még nyereményjátékkal is várnak szombaton (augusztus 29-én) 15 órától.

Folyamatos programok (15:00 - 21:00):

1. Üzenj III.Bélának! Ha lehetőséged lenne üzenetet küldeni a XII. századba, te mit írnál? Az üzenőfalon ezt minden látogató megteheti! - Helyszín: Várudvar

2. Vegyél részt a reneszánsz vászonkép megfestésében, ami a vár homlokzatát díszíti majd! Kicsiknek és nagyoknak is jó kis kikapcsolódás! - Helyszín: Kőtár

3. Keresd meg a titkos fotósarkot a tárlatban, fotózkodj III. Bélával és nyerj! Készíts képet a királlyal, oszd meg facebookon vagy instagramon és jelöld meg a @varmuzeum facebook vagy @esztergomi_varmuzeum instagram oldalát! - (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

A feltöltött képek szerzői között 2020.09.02-án sorsol a múzeum! A nyertes nevét facebook és instagramon storyban és posztban teszik közzé, valamint privát üzenetben is értesítik a győztest. A képfeltöltők hozzájárulnak a nevük megosztásához. A játékban csak azok a képek vesznek részt, amelyeken megjelölik a múzeumot! (Instagram: @esztergomi_varmuzeum, Facebook: @varmuzeum) Egy-egy nyertest sorsolunk, két külön platformon!

Programok:

15:00 - 16:00 Rendhagyó tárlatvezetés a vár királynőjével (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

15:30 - 16:30 Tárlatvezetés Tolnai Gergely régésszel (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

17:00 - 19:30 Kalandjáték: Mentsük meg Anna királynőt! Elrabolták a királynőt és az egész udvart mozgósították, hogy a nyomára leljenek. A királynő nyomokat hagyott hátra a vár termeiben, és ha megtalálod az összeset, rálelsz a királynőre is! Kérdésekkel, kihívásokkal és nyereményjátékkal egybekötött kalandjáték, ami kortól függetlenül élvezhető kicsiknek és nagyoknak! (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!) A Mentsük meg Anna királynőt! című kalandjáték résztvevői, amennyiben leadják válaszaikat, részt vesznek egy nyereményjátékban. A szerencsés nyertest e-mailben értesítik, aki személyesen veheti át az ajándékcsomagot a Vármúzeumban! A nyereményjátékban való részvétel nem kötelező, a programon e nélkül is részt lehet venni. Sorsolás: 2020.09.02.

19:00 - 20:00: Tárlatvezetés Tolnai Gergely régésszel (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

20:30 - 21:30 Esti tárlatvezetés a vár királynőjével (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

További részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.