Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 15. 08:01, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/MNM Esztergomi Vármúzeuma

Kalandvár Esztergomban – különleges program a Várhegyen

Kalandvár Esztergomban – különleges program a Várhegyen

Különleges programmal készül a Vármúzeum augusztus 20-a alkalmából. A Kalandvár rendezvényen vetélkedő, játékok és Szent István korának megidézése várja az érdeklődőket.

Mélyen tisztelt Vitézek és bátor Úrhölgyek!
Hőn szeretett hercegünk, István legyőzte a lázadó pogányokat, utat nyitva ezzel Nekünk, magyaroknak a kereszténység felé. Ám István még utoljára hős alattvalói segítségét kéri. Ahhoz, hogy végre elérje célját és a magyarok királyává lehessen, meg kell kapnia a II. Szilveszter pápa által neki ajánlott koronát. Asztrik apát, hű segítője útnak indul, hogy elhozza Rómából a pápa ajándékát. Az út azonban veszélyes. Asztriknak segítőkre van szüksége, akik bátorságukat, erejüket, leleményességüket és tudásukat latba vetve segítik őt útján és elhozzák a koronát István hercegünknek. Hős vitézek, szépséges hölgyek, az utolsó nagy próba még előttetek áll! Ne hagyjátok cserben leendő királyotokat! Segítsetek Istvánnak elérni célját!

Augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén az esztergomi Vármúzeum különleges programmal várja a látogatókat a legkisebbektől a legnagyobbakig. Kedden délután 13 és 17:30 közt zajlik le a Kalandvár nevet viselő vetélkedő, melynek helyszíne Vármúzeum, a Bazilika és a Várhegy. Játékos feladatok, erőpróba, ügyességi verseny és tudáspróba várja a jelentkezőket három kategóriában: Dicső nemesi családok, Asztrik kísérői és István herceg hős lovagja (Családi, Csoportos és Egyéni versenyzők).

A vetélkedőre 13 és 15 közt lehet nevezni (13:00 ünnepélyes megnyitó, harci bemutató), a verseny 17:30-ig tart. Az eredményhirdetés és a különleges nyeremények kiosztására 18 órakor kerül sor.

Aki többet akar tudni Szent István koráról, és buzog benne a kalandvágy vagy csak be akarja barangolni a Várhegyet, ne habozzon jelentkezni!

A Kalandvár mellett jeles államünnepünkön a Vármúzeum minden érdeklődőt ingyenes belépéssel és kedvezményes tárlatvezetéssel vár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.