Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 24. 16:16, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Kamiont húz és jótékonyságra buzdít a Ferencváros örökös bajnoka

Kamiont húz és jótékonyságra buzdít a Ferencváros örökös bajnoka

Az FTC négyszeres futballbajnoka alkalmi erősemberként bizonyította, a lényeg, hogy sportolj – bármit!

Rendkívüli élményben volt része a Ferencváros volt futballistájának, Keller Józsefnek, aki a CESA® Téli Strongman Liga döntője meghívottjaként, erősemberek közt tehette próbára a képességeit. A négyszeres magyar bajnok, Bajnokok Ligáját is megjárt védő kamiont húzott, 20 kilós bárdot tartott – bizonyítva, tényleg mindegy, hogy az ember milyen sportot választ, a lényeg, hogy mozogjon a világjárvány idején is.

Március közepén Cegléden rendezték a Közép-Európai Erősember Szervezet, azaz a CESA téli ligájának döntőjét. A viadalon pedig extra résztvevőként Keller József is kipróbálhatta magát. A Ferencváros négyszeres bajnoka bemutató jelleggel próbálkozott meg több számmal – elsőre önmagát is meglepve azzal, milyen sok sikerélményben volt része.

„A legemlékezetesebb és egyúttal a legjobb élmény a kamionhúzás volt. Tévében többször néztem, mindig rendkívül látványos versenyszámnak tűnt. Mondanom sem kell, az idő nem számított, már az óriási pillanat volt, amikor megmozdult mögöttem a monstrum. Igyekeztem minél több trükköt ellesni a profiktól, hogy kell belendíteni a kamiont és hogy tudja az ember minél lentebb tartani a súlypontját. Nagyon jó volt kipróbálni” – idézte fel a Prémium Média érdeklődésére a ma már 55 esztendős sportember a kalandot.

Keller később a bárdtartásban, valamint a lengősúlycipelésben is próbára tette magát, a visszajelzések alapján pedig bánhatja, hogy nem 15-20 évvel korábban találta meg a felkérés: ki tudja, ma már talán az ország erős emberei közt emlegetnék.

„Az egész egy jó móka volt, remek kaland, és egy olyan élmény, amiben manapság sajnos ritkábban van részünk – tette hozzá, utalva a koronavírus-járvány miatti lezárásokra. – Az is volt a célunk, hogy példát mutassunk az embereknek, mindegy milyen lehetőség jön, sportolni érdemes. Egy kis futás, kerékpározás, egy hétvégi nyolc-tíz kilométeres túra a családdal, mindegy is igazából mi, a lényeg a mozgás.”

A volt futballista elárulta, ő személy szerint hétköznaponta futni jár, hétvégente pedig a városszéli túrák megszállottja.

„Nekem is nagyon hiányoznak a közös meccsek, a hírverő rendezvények. Tudom, hogy az emberek manapság nehezebben találnak motivációt a mozgásra, éppen ezért is tartom remek kezdeményezésnek az a virtuális versenyzési lehetőséget, amelyet a Sportolj Bármit! biztosít. Muszáj mozogni, kimenni a szabadba. Mozogni jó, segít megőrizni az épségünket, az egészség a legfontosabb. Főleg most” – biztatta az embereket a lezárások idején is aktív életre.

A Sportolj Bármit kezdeményezés lényege, hogy a résztvevők egy online versengésbe csatlakozhatnak, legyen szó a legkülönfélébb egyénileg űzhető sportágakról. A nevezési díjért cserébe pedig nemcsak oklevéllel, érmekkel lehet gazdagodni, hanem az adakozás élményével is: a díj egy része ugyanis az Országos Mentőszolgálat Alapítványhoz kerül.

„Az egészségügyben dolgozók nagyon megérdemlik a támogatást. Rengeteget dolgoznak, rengeteget mennek azért, hogy nekünk segítsenek. Jó, hogy egy kicsit így vissza is adhatunk számukra” – mondta Keller.

S hogy a ferencvárosi játékosból lesz-e hivatásos erősember?

„Ehhez talán már kicsit késő, de bízom abban, hogy mihamarabb lehetőségem nyílik szurkolóként részt venni egy-egy ilyen versenyen. Amire viszont még ennél is jobban vágyom, az az, hogy újra futballozhassunk, a gálameccseinkkel is némi örömöt hozva az emberek életébe. Jó lenne egy-egy meccs után újra – ha csak tíz percre is – leülni az emberekkel, beszélgetni, nosztalgiázni egy keveset. Hiszek abban, ha mind odafigyelünk, akkor rövid időn belül újra lehetőségünk lesz minderre.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.