Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 30. 09:02, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Kannabiszt termesztett kertjében egy 71 éves férfi

Kannabiszt termesztett kertjében egy 71 éves férfi

Kannabiszt termesztett, mert azzal akarta csillapítani hátfájdalmát - ezt mondta a rendőröknek. Az egyenruhások most zárták le ügyében a nyomozást.

A rendőrök tudomására jutott, hogy egy Ajka környéki településen élő férfi a kertjében kábítószert termeszt.

A nyomozók 2021. július 21-én intézkedés alá vonták a 71 éves nyugdíjast, akinek fóliasátrában megtalálták a fél tucat kábítószergyanús növényt. A férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, amely során elismerte, hogy a kannabiszokat ő ültette több különböző idényzöldséggel együtt. A kábítószert saját célra kívánta felhasználni, mellyel a hátfájást akarta enyhíteni, azonban azokból még nem fogyasztott. A rendőrök a kertben talált kábítószergyanús növényeket lefoglalták – közölte a rendőrség.

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények igazolták, hogy azok kábítószernek minősültek, valamint azt is, hogy a férfi abból valóban nem fogyasztott korábban.

A rendőrök a 71 éves Ajka környéki lakos ellen kábítószer birtoklás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

Az Ajkai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.