Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2020. November 20. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: alapjarat.hu

Kapcsold le a ködlámpát, kérlek!

Kapcsold le a ködlámpát, kérlek!

Megérkeztek a ködös őszi-téli napok, azokkal együtt pedig az úgy felejtett, retinába égő, agyvizet forraló ködzárófények évszaka.

A nagyvárosokban, főleg a fővárosban talán kevésbé szembetűnő probléma, de vidéken vagy akár csak az agglomerációban élő autóstársaink körében azonban valószínűleg jól ismert, sokszor kárhoztatott jelenség a kiegészítő lámpák helytelen használata. Aki autózott már sűrű ködben vagy egyszerűen csak esőben, sötétben kilométereket egy ködzárófényt használó másik autó mögött, annak valószínűleg örökre nem csak a retinájába, de az emlékezetébe is beleégett a mindent betöltő vörös fény.

A cikk folytatása az alapjarat.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:08, péntek | Helyi

Búcsú egy tujától

Beteg volt Széchenyi téren, a polgármesteri hivatal előtt álló régi tuja, emiatt kellett kivágni -olvasható a város honlapján.

2021. Május 13. 19:39, csütörtök | Helyi

Nagyszabású razziát tartott az esztergomi rendőrség az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, összehangolt akciót szervezett 2021. május 11-én az illegális szemétlerakók ellen.

2021. Május 13. 10:22, csütörtök | Helyi

Hosszú szünet után újra látogatható a Sátorkőpusztai-kristálybarlang

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) weboldalán számolt be arról, hogy több hónapos szünet után újra megnyitja a nagyközönség számára a Sátorkőpusztai barlangot.

2021. Május 13. 07:41, csütörtök | Helyi

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt, - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az MTI-t.