Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 18. 14:52, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Karácsonyfát állítottak a búvárok… a Pala mélyén!!! - FOTÓK

Karácsonyfát állítottak a búvárok… a Pala mélyén!!! - FOTÓK

Már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a környékbeli búvárok is állítanak karácsonyfát. Persze stílszerűen nem egy szobában, vagy teremben, hanem a víz alatt, a Palatinus tó mélyén.

Ahogy az évekkel ezelőtt is már megszokott volt, az idei karácsonyfa állításon is számos búvárt és barátaikat fogadta a Palatinus tó partján az Öböl Music Beach területén található Öbölbeach Búvár Centrum csapata.

A rendezvényre közel ötvenen gyűltek össze és közülük 17-en vállalkoztak arra, hogy az ünnep apropójából lemerüljenek a 3-4 fokos kristálytiszta vízbe. A szervezők megoldották az élő adás lehetőségét, így a kevésbé elvetemültek a partról követhették egyenesben a víz alatt zajló eseményeket egy kivetítőn. Ezzel a forralt bort, illetve teát iszogató, zsíros kenyeret vagy süteményeket falatozó vendégek is jól láthatták, ahogy a merülők megérkeznek a világító (!) lámpafüzérrel is egyedivé tett, feldíszített karácsonyfával és azt 4-5 méteres mélységben, a kijelölt helyére állítják.

A merülés után igencsak jólesett a forró ital a búvároknak. A hideg víz dacára, mindenki boldogan mesélte a friss élményeket és sokan már a jég alá merülést tervezgették… Csak legyen idén is jég és mi biztosan ott leszünk – hangsúlyozták a búvárok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT