Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2016. November 30. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Áruhitel, személyi kölcsön vagy hitelkártya igénylésénél is körültekintően kell eljárni, az ügyfélnek a jövedelmi helyzetéhez, a családi költségvetés nagyságához mérten kell a lehetőségek közül választania

- hívta fel a figyelmet a Bankmonitor szakértője az M1 aktuális csatornán a karácsonyi vásárlásokkal kapcsolatban kedden. Szabics Zsolt hozzátette: míg a személyi kölcsön bármire felhasználható, az áruhitel egy adott termékhez, szolgáltatáshoz kötődik.

Az áruhitel-szerződések megkötésénél sok esetben árukapcsolás történik, az ügyfél megkapja például az adott áruház vagy bank hitelkártyáját is - ismertette. A szakember szerint ezeket a hitelkártyákat nem kell feltétlenül aktiválni, és a vásárló akkor kerülheti el a plusz költségeket, ha az áruhitelből csak azt a terméket vásárolja meg, amiért a hitelt felvette.

Az ilyen jellegű hitel választásánál a fogyasztóknak érdemes megnézni, hogy az áruhitelt 0 százalékos teljes hiteldíj-mutató mellett (thm) vehetik-e igénybe - tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha az ügyfél 0 százalékos thm-mel rendelkező áruhitelt választ, figyelnie kell a pontos törlesztésre, mert ellenkező esetben extra költségekkel kell számolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.