Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 05. 10:03, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/facebook.com/Romanek Etelka

Kegyeleti stafétával is emlékezett Esztergom az aradi hősökre

Kegyeleti stafétával is emlékezett Esztergom az aradi hősökre

Az aradi vértanúk kivégzésének 170 évfordulója alkalmából, a hagyományoknak megfelelően Kegyeleti futással és történelmi műsorral tisztelgett Esztergom a hős tábornokok emléke előtt pénteken.

Az idei Aradi vértanúkra emlékező műsort a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola 6.b osztályos tanulói adták, akik nemcsak prózában, de versben és énekekben is megfogalmazták az 1848-49-es szabadságharc hős tábornokai – Lázár Vilmos, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Schweidel József, Poeltenberg Ernő, Török Ignác, Lahner György, Knezić Károly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly, Aulich Lajos, Damjanich János és Vécsey Károly – példaértékű jellemét, alakját – számolt be Romanek Etelka polgármester az emlékezés után.

A gyerekek előadása után Müller László, a Szent Erzsébet iskola magyar- és történelem szakos tanára mondott ünnepi beszédet, majd a résztvevők megkoszorúzták az Aradi vértanúk emlékművét.

Ezt követően Romanek Etelka polgármester és Pál György, a Pézsa Tibor Sportcsarnok igazgatója adták át a stafétafutásban résztvevőknek az elismeréseket.
A váltófutáson a város középiskolásai rajtoltak el.

A lányoknál a Szent Erzsébet iskola diákjai győztek, a fiúknál pedig ezúttal is a Dobó gimnázium diákjai. A lányoknál: második – Dobó Katalin Gimnázium, harmadik – Géza Fejedelem Szakiskola, negyedik – Balassa Bálint iskola, ötödik – Bottyán János Szakgimnázium, hatodik – Kolping iskola. További eredmények a fiúknál: második – Szent Erzsébet iskola, harmadik – Balassa Bálint iskola, negyedik – Bottyán János Szakgimnázium, ötödik – Géza Fejedelem Szakiskola, hatodik – Kolping iskola.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.