Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 25. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Keleti kényelem a budapesti repülőtéren

Keleti kényelem a budapesti repülőtéren

Ünnepélyes keretek között felavatták a Budapest Airport 2A termináljának vadonatúj exkluzív váróhelyiségét.

A török hátterű földi kiszolgáló szervezet, a Celebi által működtetett Platinum Lounge elegáns környezetet és világszínvonalú kiszolgálást biztosít a légitársaságok kiemelt fontosságú utasainak. A Budapest Airport és a Celebi közös beruházásával tovább bővült a budapesti repülőtér szolgáltatásainak köre.

Impozáns recepció, elegáns környezet, finom ételek és italok, business sarok, benne internet hozzáférés, fax és fénymásoló – röviden igazi keleti kényelem fogadja a Budapestről induló business utasokat a 2A terminál új exkluzív várójában. A kellemes hangulatról különleges kiegészítők gondoskodnak, amit gondos belső építész állított össze. A lounge „nyomokban Törökországot tartalmaz”, ilyen pl. az impozáns bárpult, amelynek oldalfala valódi keleti selyemből készült.

A 170 négyzetméteres váró minden korábbi elődjénél nagyobb. A Platinum Lounge különös utat járt be a repülőtéren. Legelőször Magyarország schengeni csatlakozása miatt kellett új helyre költöznie, majd a SkyCourt építkezése miatt nem maradhatott az addigi helyszínen. Innen egy újabb ideiglenes helyre költözött, amíg a 2-es terminál A és B szárnyának felújítása lehetővé nem tette a végleges váróhelység kialakítását. A mindössze másfél hónapig tartó építés a Budapest Airport és a Celebi közös beruházása volt.

A 2A terminál Platinum lounge ügyfelei elsősorban a Star Alliance szövetséghez tartozó légitársaságok utasai. Így a Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines és az Alitalia, emellett a Finnair és az airBaltic légitársaságok business osztályú jegyet vásárló utasai használhatják a kényelmes várót. A prémium szolgáltatás azonban nem csak a business repülőjeggyel vagy klubkártyával rendelkező utasok számára elérhető: megfelelő összegért bárki beülhet a váróba.

A megnyitó ünnepségen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: „A legfrissebb utasvélemény-felméréseink szerint mind a turisták, mind pedig az üzleti utazók előkelő helyre sorolták a Budapest Airport nyújtotta szolgáltatásokat. Különösen fontos számunkra, hogy az utasaink bizalmát ne csak megszerezzük, hanem hosszú távon meg is tartsuk. Éppen ezért öröm a számunkra ennek az új, exkluzív várónak az átadása, amely hozzájárul ahhoz, hogy megtartsuk és erősítsük az utasaink elégedettségét.”

„A Celebinél, mint a budapesti repülőtér egyik legnagyobb földi kiszolgáló partnerénél elengedhetetlennek tartjuk, hogy az a pár óra, amíg az ügyfeleink, vagyis az utasok a repülőtéren tartózkodnak, a lehető legjobb hangulatban, a legnagyobb kényelemben teljen.” – hangsúlyozta Samim Aydin a Celebi vezérigazgatója, aki egyben egy fontos nemzetközi szakmai szervezet, a Nemzetközi Földi Kiszolgálók Szövetségének európai régiós elnöke. A vezető hozzátette: „Bízunk abban, hogy az új lounge nyújtotta magas színvonalú szolgáltatásai elnyerik utasaink megelégedését.”

A Budapest Airport forgalmának jelentős részét, közel 40 százalékát teszik ki azok az utasok, akik valamilyen üzleti célból, vagy konferencia miatt utaznak repülővel. Közülük sokan választják a kényelmi szolgáltatásokat is magában foglaló business repülőjegyet. Ez nemcsak a repülőgép fedélzetén, hanem már a földön, a repülőtéren is előnyt és kényelmet biztosít a check-intől kezdve. A business-osztályú utasok már az utasbiztonsági ellenőrzésen is külön kiemelt folyosón, sorbanállás nélkül juthatnak át. A további komfortot szolgálják a nyugalmat és pazar kiszolgálást kínáló prémium várók, az ún. lounge-ok is. Ebből nyílt most meg a repülőtér legújabb (pontosabban régi-új) exkluzív szolgáltatást nyújtó várója, a Celebi Platinum Lounge.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: airport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni