Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Augusztus 07. 12:58, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kémsorozatot forgatnak Esztergomban

Kémsorozatot forgatnak Esztergomban

Esztergom, mint francia kisváros, legalábbis néhány nap erejéig, egy filmforgatás keretén belül bújuk ebbe a szerepbe a Víziváros és környéke.

Augusztus 9. és augusztus 13. között a Camp X című kanadai kémsorozat epizódját forgatják Esztergomban. A megtörtént események alapján íródott forgatókönyv a második világháború idején játszódik, zömmel a németek által megszállt Franciaországban.

Az immár második évadot forgató stáb Esztergom Vízivárosi részét választották, a forgatás hétfőn, augusztus 10-én kezdődik és augusztus 13-ig tart. Az érintett területen a gyalogosforgalmat nem érinti a forgatás, a felvételek ideje alatt lehet számítani esetenként rövid, néhány perces korlátozásra.
A gépjárműforgalom elől viszont a forgatás időszakára lezárják a területet, a forgatócsoport tájékoztatása szerint az ott lakók informálása ezzel kapcsolatban megtörtént.

Lezárásra, illetve korlátozásra kerülnek a következő közterületek:

Mindszenty tér, Pázmány Péter, Berényi Zsigmond, Katona István, Liszt Ferenc, József Attila utcák, Kis Duna sétány, Vasas pálya melletti parkoló

A jelenetek részben nappal, részben éjszaka kerülnek rögzítésre. A film 2. világháború idején játszódik. Néhány alkalommal lövés hangeffektusra, illetve német katonai ruházatok, fegyver utánzatok megjelenésére számítani lehet.

A forgatás miatt a környéken a megadott időszakban és a helyeken forgalmi rendváltozás lesz,
2015. 08. 09-én 06:00 órától - 2015. 08. 13-án 10:00 óráig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.