Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 06. 08:37, kedd | Belföld
Forrás: közlemény

Kenyeret és cirkuszt az iskolásoknak! | A cirkusz világnapja | Gyerektábor | Aerial hoop

Kenyeret és cirkuszt az iskolásoknak! | A cirkusz világnapja | Gyerektábor | Aerial hoop

A PEOPLE TEAM a "táborok tábora", ahová egész Magyarországról, Esztergomból is érkeznek gyerekek.

„Panem et circenses!” – az ókori Róma vezetői pontosan tudták, mi kell a népnek. A korgó gyomor kínjainak enyhítése önmagában még nem vezet boldogsághoz; ahol viszont cirkusz van, ott van élet, mulatság és beszédtéma. A PEOPLE TEAM nyári táborai nem csupán szórakoztatóak, de a valóságban is cirkuszt csinálnak: kilenc állandó szekciójuk mellett idén a CIRKUSZ + AKROBATIKA turnusaira is várják a 7–17 éves gyerekeket.

Kell ez a cirkusz?

Hát hogyne! Na, nem azt mondjuk, hogy egy – vagy ha mindhárom turnusra jössz, három – hét alatt megtanulsz cirkuszi oroszlánként átugrani egy égő karikán, de elsajátíthatod az alapokat, amelyek egyszerre erősítenek, nyújtanak, kitartást és mozgáskoordinációt fejlesztenek, nem utolsósorban pedig jó móka végrehajtani őket, szóval nem egy unalmas tesiórára invitálunk.

Artistanövendékeinknek kínáljuk

Ép testben ép lélek – szokták mondani –, ha pedig lélegzetelállító mozdulatokkal is társul, akkor nem lehet szó másról, csak a cirkusz- és akrobatikatáborról. Mit takar a PEOPLE TEAM új témacsomagja? Számíthatsz légtornára, amelynek során felfüggesztett szalagokon (aerial silk vagy tissue) és függőágyon (hammock) fogsz gyakorlatokat végezni – ne parázz, nem lesz nehéz, ellenben annál látványosabb eredménnyel kecsegtet. Nem maradhat el a fentebb említett (szigorúan tűzmentes) karika, az úgynevezett aerial hoop sem. Ezek után jóleső érzés lesz zsonglőrködéssel levezetni a mutatványokat, és ügyességi szempontból sem utolsó, ráadásul nem kellenek hozzá különösebben extra kellékek, ezért otthon is gyakorolhatsz a későbbiekben.

Anyu kristálypoharaira vigyázz azért

Nem garantáljuk, hogy egy-két-három hét alatt olyan készségekre teszel szert, hogy azonnal csatlakozhatsz a Fővárosi Nagycirkuszhoz, de az biztos, hogy magabiztosabban és jobban fogsz mozogni. Ha nem vagy oda az általánosnak nevezhető mozgásformákért, viszont nem áll tőled távol, mondjuk, a jóga, akkor mindenképpen itt a helyed. Hol? A PEOPLE TEAM kecskeméti táborában. (Katt ide a részletekért!) Mikor? Az alábbi turnusok valamelyikén vagy mindegyikén: (1.) 2021. július 25–31., (2.) 2021. augusztus 1–7., (3.) 2021. augusztus 8–14. Ide kattintva találod a jelentkezési lapot, itt pedig láthatod, hogy milyen gyakorlatra képesek a gyerekek, ha nagyon akarják. És te? Akarod?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt