Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 14. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kényszerbetelepítés helyett a határok védelmére van szükség – Országjáró Esztergomban

Kényszerbetelepítés helyett a határok védelmére van szükség – Országjáró Esztergomban

Kvótaelleni népszavazásról szóló országjáró kampány keretében tartott társadalmi fórumot Esztergomban szeptember 13-án, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke és

a házigazda Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő.

A fórumot sok érdeklődő látogatta meg, köztünk Esztergom vezetése, Romanek Etelka polgármester és a képviselőtestület kormánypárti képviselői, de jelen volt Szabó Eugen, Párkány város polgármestere is, illetve számos környező településről érkezett lakos, önkormányzati vezető, képviselő.

Az erősen párás, fülledt meleg ellenére szép számban megjelent esztergomi és környékbeli érdeklődő elsőként Völner Pált hallgathatta meg, aki többek között a brüsszeli vezetés által Magyarországra kényszerítendő betelepítési kvóta okozta várható súlyos problémákat ecsetelte. Az államtitkár az október 2-i népszavazáson a nem-re adandó voks igazolásaként rámutatott, hogy az elmúlt években Európa számos pontján sajnos bebizonyosodott, hogy a migránsok nem tudnak és nem is akarnak integrálódni, hanem párhuzamos társadalmakat létrehozva, a velük együtt élő európaiak testi épségét veszélyeztetve élnek, a befogadó államok által nyújtott segélyekből.

Németh Zsolt bizottsági elnök egyebek mellett arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy a brüsszeli elképzelések egyre irreálisabbak, politikailag, nemzetbiztonságilag, szociális- és vallásügyi szempontból is egyre vállalhatatlanabbak. Németh Zsolt kiemelte, hogy a magyar kormány migrációs ügyben most a legfontosabb tennivalónak a kényszerbetelepítés helyett a határok védelmének megerősítését tartja, illetve, hogy a migrációnak ne a következményeit, hanem az eredeti okait kell orvosolni. Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke azt is kihangsúlyozta, hogy működik a magyar déli határzár, köszönhetően a magyar határvédelemmel megbízott magyar szerveknek és a példaértékű Visegrádi 4-ekkel való együttműködésnek. Emellett Németh Zsolt szólt a magyar kormány által Brüsszelnek benyújtott Schengen 2.0 nevű nemzetközi akciótervről is, mely a magyar vezetés álláspontja szerint ugyancsak a migrációs probléma megoldásának kulcsa lehet.

A fórum végén a résztvevők több, a megoldásokra, a biztonságra, a brüsszeli nyomásra vonatkozó kérdést is intéztek a két előadóhoz, mely kérdésekre Németh Zsolt és Völner Pál egyaránt hosszabban válaszolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.