Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 26. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Kerékpáros szervizoszlopot állítottak üzembe Nyergesújfalun

Kerékpáros szervizoszlopot állítottak üzembe Nyergesújfalun

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a helyi önkormányzattal és a rendőrséggel együttműködve telepített egy kerékpáros szervizoszlopot Nyergesújfalun.

A szervizoszlopot 2022. április 25-én közösen adta át Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Farkas Gábor r. dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Vaczula József r. ezredes a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Debreczeni István r. ezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője és Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.



Dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetője elmondta, hogy a hat évvel ezelőtt elindított BikeSafe program egyre népszerűbb. Ha valaki regisztrál a felületre, egy lopás esetén nagyobb eséllyel lehet beazonosítani a kétkerekűt. Elmondta azt is, hogy egyre többen választják a kerékpározást és mivel egyre több a kiépített kerékpárút, nagyobb távolságokat tesznek meg, mint korábban.

Azonban a kerékpároknak is lehet műszaki hibája, melyeket ezeken a szervizpontokon orvosolhatnak.
A szervízoszlopon található szerszámok megkönnyítik a biciklisek helyzetét, ha azonnali segítségre van szükségük. Preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, amelyekből a kerékpár kötelező tartozékairól, a biztonságos közlekedésről, illetve a Bikesafe programról kaphatnak információt az érdeklődők.

Az átadón Mihelik Magdolna polgármester elmondta, hogy a most átadott fejlesztés rendkívül hasznos, hiszen a települést érintiaz EuroVelo6 kerékpárútvonal, illetve Nyergesújfaluban korábbi pályázatoknak köszönhetően teljes hosszában felújították a kerékpárutat.

(Fotó: Dorogi Medence)

A telepített kerékpáros szervízpont megyénkben az első, amelyet 2022. május 6-án követ egy újabb átadása Esztergomban.

Fotók: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT